Rabu, 6 April 2011

Teka-teki lambang misteri: terjawab!

Salam pembuka bicara..

Ingat tak entri saya semalam, lambang pelik ketika iklan. [klik sini]

Akhirnya sudah terjawab pun teka-teki ini, buat gempak aja ok!


Inilah lambang yang buat orang kecoh terlampau.

Sebenarnya, ini memang salah satu advertisement daripada celcom. Celcom sekarang ini nak buat laman sosial mungkin macam facebook. hu. Tak ape yang penting kita dapat berhubung dengan rakan-rakan kita kan?

Laman sosial ini bernama KOLONY. Laman ini masih lagi dalam countdown. Saat saya menulis entri ini ada lagi 1 hari 7 jam. Macam mana kehebatan laman sosial ini, kita sama-sama countdown ok! Tapi ia terhad untuk pengguna celcom sahaja. Harap maklum.

Siapa di sini pengguna celcom? Sila angkat tangan.

Saya pengguna celcom tegar dari tingkatan 3 ok! Maknanya, sudah 9 tahun saya setia bersama celcom. Dari rate mahal sampai rate murah gila. Dari saya guna postpaid kemudian ke prepaid dan ke postpaid kembali. *tapi saya pengguna sampingan maxis yang telah 6 bulan tidak bertopup*

xoxo

19 komen:

Muhammad Helmi berkata...

thnks 4 da information...

Myvitrd berkata...

Saya dah 11 tahun dengan celcom.. heheehe

dhiera berkata...

helmi: sama-sama~

dhiera berkata...

@ myvitrd: wow..lagi lama ni. celcom tetap di hati!

Syazwana berkata...

lah yeke.
dah agak dah mesti gempak lebih jek.
cisss
haha!

dhiera berkata...

@ syazwana: tu la..propa over betul!

GematriA™ berkata...

Cik Dhiera, nanti bila di-launch itu colony, sila review di blog ya!
coz saia bkn pengguna celcom.

Ms and Mr Red Ribbon berkata...

hehe saya dapat tahu ngan cara lain plak :
Check out "Lambang Misteri = XPAX! Ini Buktinya!" from #Innit http://innit.nuffnang.com/view/1390911

Ms and Mr Red Ribbon berkata...

hehe saya dapat tahu ngan cara lain plak :
Check out "Lambang Misteri = XPAX! Ini Buktinya!" from #Innit http://innit.nuffnang.com/view/1390911

dhiera berkata...

@ GematriA™ : ok, i'll~

dhiera berkata...

@ Ms and Mr Red Ribbon: ye ke? yang penting maklumat kita sama kn?

alongxp berkata...

ade gak nmpk,tp nk join serba slh...best ke bnd ni?

dhiera berkata...

@alongxp: la..nae plak serba salah? erk..saya x jadi join pun sebab nickname yg saya nak dah ada orang pki.padahal, masa 2 baru je sejam 2 dirasmikan~ermm

gerai// berkata...

ni web sosial khas untuk pelanggan celcom kot.. tapi xpenah pulak dapat mesej promo dari celcom suruh join..

dhiera berkata...

@ gerai//: owh,yke~

Ajeyy Rawk berkata...

ouhh ! patut la .. ahaha
kwsan rmh sy pun bersepah dah ..

dhiera berkata...

@ ajeyy rawk: eh, bersepah ke lambang tu~

dyg berkata...

intersting.,penh guna tp dia potng kdit masa bonus arijadi.,tipah tertipuuuuu.,simkad ada lg tp mati..haha

dhiera berkata...

@ dyg: eh, tak kan pula masa bonus nk potong kredit. dulu, masa sy pki prepaid celcm xda plak mcm 2~