Selasa, 7 Mei 2013

Bayar parking setiap hari kalau ke Melaka

Salam pembuka bicara..


Inilah dua baucer jalan-jalan di Melaka yang tak sempat nak guna lagi.




Cerita tak best yang kami terima pagi-pagi ahad di Melaka adalah seperti gambar dibawah. Kebanyakan tempat hari ahad tak perlu tayang kopun gores parking tu. Kalau Tanjung Malim memang tak perlu untuk hari Ahad dan cuti umum tapi Melaka tidak ye, kena juga bayar parking setiap hari. Kami ni tak tahu jadi tak adalah bayar parking. Yang tayang dekat kereta tu pulak expired jam 8 pagi kot. Elok-elok je tamat tempoh bayaran parking, dah kena saman.



Kami bayar time tu jugak la. Bila lagi nak datang Melaka kan. Bayar dekat pondok polis depan Menara Taming Sari tu. Yang bukan warga Melaka tu, jangan lupe ye bayar parking setiap hari.


xoxo

30 komen:

Khai♥Rin : anies berkata...

next time dtg melaka beritahu..bleh dpt FREE lagiiii byk... ;-)

Dylla Abas berkata...

eh..kat Melaka hari ahad pun kena bayar parking..?? tak bestnya..best lg kat Tg Malin kan..ahad free je :)

Kakzakie berkata...

Kena saman dhiera? Nak buat macam mana dah tak tahu bayar ajelah... Mungkin Melaka tempat dia kecik tu yg tiap hari kena bayar.

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Dhiera..
Huhuh.. sabtu ahad pun kene bayar jgk ke?
sadisnye..xpasal2 terbang RM30..
huhu... tenkiu for shring

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

oh,sana setiap hari plak ea.

dhiera berkata...

@Khai♥Rin : anies
siapa yang nak bagi free lagi lepas ni?

dhiera berkata...

@Dylla Abas
dylla, kalau tak kena saman sampai la ni tak tahu kena bayar parking walaupun hari ahad

dhiera berkata...

@Kakzakie
mungkin juga kak. sebab dia kecik je kan. pelancongan ramai~

dhiera berkata...

@♥ Cmª shIemª ♥
cma, kalau bayar dalam hari yang sama ada pengurangan. rm10 je. kuikui

dhiera berkata...

@nuyui a.k.a miss YUI
a'ah.. setiap hari~

lizz berkata...

hari tu kesana ingat tak yah bayar parking nasib baik tak kena saman...cepat2 kiteorang pi bayar parking...banyak gak tu 30 hinggit

HeNRieTTa JoSe berkata...

Hr hr byr parking....biasa kt png ahd ngn public holiday xyah byor...

Myra Jay berkata...

Voucher yg xabes tu meh lanting kat MJ, hujung bln ni nk p sana..hehee..

Dhiera, boleh advice hotel best kat Melaka tu

azizah :) berkata...

oo yeker weekand pon kena bayar parking..payah la gitu kan..

Qhaifa Nur berkata...

nak pergi melaka senang nanti, dah tahu...

dwaty berkata...

camana nak dapat voucer free ni??? hehehe... nak minta tolong dhiera boleh??? tolong suggestkan tempat menarik di melaka??? dhiera dah pegi banyak tempat kan???? minggu ni family datang holiday...

dhiera berkata...

@lizz
owh, lizz pun pernah hampir terkena jugak ye. nasib sempat bayar parking~

dhiera berkata...

@HeNRieTTa JoSe
itu la. tempat sy pun biasanya xbayar. tapi melaka kena bayar plak

dhiera berkata...

@Myra Jay
hahaha... boleh2 tapi takut kalau dorang mtk kad perlancongan myra xda plak.

hotel. kite tak berani nak rekemen sebab selalu duduk hotel2 murah je.
dekat semambu ada satu hotel yang kite selalu pegi dan murah tapi jauh dari bandar.

yang trip kali ni, kita main pusing-pusing hotel dekat area uptown. tanya ada kosong ke x. tapi mahal sikit lah dekat bandar walaupun hotel bangunan atas kedai.

dhiera berkata...

@azizah :)
tahu tak pe jijah

dhiera berkata...

@Qhaifa Nur
lain kali kalau pergi bayar siap2 naa

dhiera berkata...

@Qhaifa Nur
lain kali kalau pergi bayar siap2 naa

dhiera berkata...

@dwaty
suami ada join keahlian dengan agen perlancongan. jadi, selalu dapat voucher dan hotel free.

tempat menarik kat melaka banyak. saya rasa river cruise ni macam patut pergi sebab pengalaman baru. kalau ramai budak-budak boleh lah pergi taman tema sekali

Ema Johari berkata...

minggu depan nak ke Melaka...

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

kna bli kupon dia tu.. leceh an..baik hire orng tlng kutip parkir lg bgs

nabilah_2908 berkata...

yupp...tapi bukan semua tempat la.. :)

kupon tu kena sentiasa ada dalam kereta... :)

nini berkata...

hehehe.sabar je la yer

LYAfrina berkata...

laaa... ye ke..
biasa kna bayar pd hari bekerja & jam waktu bekerja je.. lps pkul 5.30 dah x perlu bayar kan kalo hari biasa pom.

E'in berkata...

aiyoyoyo... weekend pun nak kena byr...

J.Syazwana berkata...

RM30???

Kalau DBKL RM100 tau. wuwuuuuu