Jumaat, 24 Februari 2012

Makan-makan besar yang meriah

Salam pembuka bicara..


Ingatkan ada cuti seminggu ada la masa lebih sikit hadap blog. Rupanya tak~


Hari tu, ayah ada belanja makan besar dekat luar. Ajak sepupu saya sekali. Sepupu yang ni dah kahwin. Anak 2. Hee. Ayah saya anak bongsu jadi lebih kurang sezaman la dengan anak buah dia. Meh layan gambar ye. Tapi jangan ada yang terliur pulak.


Kami adik beradik biasanya minum jus oren atau epal. Kedai ni air epal dia ada asam boi sekali. Motif letak asam boi tidak diketahui.




Sepupu saya anak beranak minum air teh. Nasi putih pun dah sampai.




Ini sup tulang, cendawan goreng dengan sayur kailan masak ikan masin.




Ini pula tom yam campur dengan sotong goreng tepung.




Ayam masak halia pun ada. Sesuai untuk buang angin.




Saya yang baik hati tak tunjuk gambar close up. Nanti ada yang terus cari makanan nanti. Saya la tu.


Ayah order macam-macam lauk. Yang tak ada dalam gambar telur bungkus yang sangat sedap dan gebu. Dah lama ayah tak belanja makan besar macam ni sejak saya kerja. hehe. Macam berselera la gile-gile la makan. Kami selalu makan kat sini kalau open table gini sebab murah dan makanannya banyak. Makan kali ni saya tak tahu harga sebab bukan saya yang bayar. he


Thanx ayah!


Nak sambung siap kan bunga untuk centrepiece. Babai..


xoxo

30 komen:

Kakzakie berkata...

Ayah gembira sangat tu dhiera... dia luahkan dgn cara ini tak mahu dhiera bayar...

nabilah_2908 berkata...

alahai...sedapnya...rasa macam dah lama tak makan2 besar mcm ni..huhu.. :)

♥cmª shIemª♥ berkata...

air epal + asam boi. sgt sedap.. rase msm2 manis tau..

waduh...semua menu2 tu kelihatan sgt sedapppppp..

Munnafendy berkata...

itu kailan ikan masin...adoyaiiinye pun! feveret!

Afzainizam berkata...

wahhhh ayah kamu mmg baik hati.... siap belanjer makan satu family...beb ... sesekali makan luar beramai-ramai mmg best gilerr.. mmg tertarik ngan air apple tu letak asam boi.... tentu lebih sedap lagi...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy tukar manual transmision oil

sweethOneY berkata...

Makan ramai2 mmg lagi naik selera :D

afwaazalan berkata...

amboi dah buat bunga utk centerpiece..

okay!! gambar tuh sgt menguji okay!! :)

Jue berkata...

air liur aku kecur x hingat tgk gambo mknan weh

norsharmila berkata...

menu yg lbih krg sme klau mkn dgn fmly jgk :D

EyqaLuvender berkata...

seronoknye kalo iqa pon dpt makan besar sakli dgn family cmni...
nak balik umah...wuuuuu~

ciK LyndaWawa berkata...

mintak abah belanja saya jugak..hehehe

✿Dear Yayah✿ berkata...

best la makan-makan besaqqqq. sy mkn kicik je even perut besar. haha. save duit :P

Cikgu Ma berkata...

makan-makan....best!!!

Juliet_iRa~" berkata...

wahh..nmpk amar..ahaha..amar dah gemokkkkkkkkk!;p

wahh mknn nmpk yummy..heee

pss : aah da blk..xtau plak akk dtg..ngeee..sbb ms tu rmai sgt org so lepas mkn blk je org lain plak nak duduk mkn kat situ..rumah mmg sentiasa tutup..ngeee :D

misskonspirasi berkata...

adess..pesal tak ajak misskonspirasi nan tgh kebuluran nie skali hikhik

Ezad Skytech berkata...

huhu..nampak sedap je semua tu...tak boleh tgk gambar makanan...mesti lapar..hee~

anamizu kaito berkata...

aaaaaaaaaaaaaaaa smua sedap2!!
laporrrr T_____T







luv,
cik ana

.izzati liyana. berkata...

seronoknya. lama tak makan besar mcm tuh.

teha berkata...

wah2 ! meriah nyee.. mesti bestt kan .. hehe

semutsengal berkata...

kenapa mesti time aku lapa je entri pasal mkanan ?

fiezah91 berkata...

eh air epal dengan asam boi best apa. huhu. lapar wei tgh malam dtg tengok entri makanan lak ni.isk

rozeeta rashid berkata...

tak suka asam boi! dulu pernah order limau ais kat kedai mamak dia letak asam boi. bagi kat kawan minum je la. haha.

sedapnyaa. kailan ikan masin tu memang favourite! hehe.

♥e'in♥ berkata...

awak awak awak mmg suke wat kite terliur taw.. huhuhu

Gen2Merah berkata...

woww,.. sumanya sedap2 belaka.... saya lapaqq

asfira aminuddin berkata...

skang mmg dah jadi trend air epal letal asam boi. sedap babe! makan besar tuh. sedap ;)

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

hohohoho makan2 ni :D

Ct Aja berkata...

seronoknya...rindu la plak kat mak ayah di kampung...wuhu

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

ko bile nak belanja aku makan besar cm ni ek.. :)

mama aini berkata...

ehem bestnya dapat makan besar dgn keluarga..banyaknya makanan yg nampak menyelerakan..mama nak sikit..

mizzura berkata...

Aduh...org bc blog dia dlm tren ni..otw ofis...lapar weyhhhh tgk mknnnnn...rs nk bfast celup2 tepung plak....