Selasa, 14 Februari 2012

Doktor gigi hensem

Salam pembuka bicara..


Hari tu kan saya sakit gigi. [klik sini]


Petang tu dah tak tahan sangat jumpa la doktor gigi. Doktor gigi tu sangat hensem dan nampak macam sangat muda. Patut la nurse-nurse dia semua ye perempuan.




Tapi seram kot sebab dah lama tak jumpa doktor gigi untuk cek gigi masa sakit. Kalau jumpa doktor gigi untuk cuci gigi (scaling) je. Saya tak pernah sakit gigi jumpa doktor gigi. Even cabut gigi pun cabut sendiri tanpa doktor sebab gigi susu saya berapa batang je yang cabut. Yang lain, gigi susu dah jadi gigi kekal dah pun~


Selama ni ada mind set, pergi klinik gigi caj mahal. Dekat UPM buat scaling RM4. Masa sekolah, free je sebab student. Kini tak lagi sebab standard macam pergi klinik sakit biasa je. Sekarang, belajar tukar mindset.


xoxo

62 komen:

KhaiRin : anies berkata...

ala..cian nyer dia..

p/s a good news 4 u @ my blog! ;-)

Jue berkata...

doc gigi ensem?perghh..seyes aku ilang kosentrasi nak bc content entry neh hahaha
bape ko kna scaling beb? aku pun rs nak gak wat

♥cmª shIemª♥ berkata...

rasanya klu yg berkait ngan kerajaan murah la.tp klu private sector,pernah
kwn cabut gigi geraham rm180.++ kut..mahal.. :)

wan nurul hezrina berkata...

kira masa dalam2 nnt pandangjerlah muka doc tuh manatau ilang sakit..hikhik

cik pha berkata...

nii yang buat nk p cek jugak niiiee!

::NureeN:: berkata...

hehehe... bila doc ansem yg sakit jd x sakit la kan :P

J.Syazwana berkata...

dulu ada dokter gigi pernah tanya kite "awak takut dengan saya ke?"

hoih sapa yang takut dengan dokter gigi. hahahahaha.

nabilah_2908 berkata...

erm...tempat yg seram juga bagi sy...

tapi tak pernh pergi lagi..

hari tu pun sakit gigi..sy tahan..agak moody juga la hari tu mana dgn gigi berdenyutnya..nak makan payah...mmg ada ura2 nak pergi...tapi lepas tu sakit gigi tu hilang....

senyum...sebab tak payah pergi klinik..hehe... :)

deeya berkata...

mane gambar doktor gigi ?? alar ! baru nak ngorat . haha !

hana berkata...

baru nk tgk kehenseman doktor tu...
hihihi

mizzura berkata...

dulu waktu kat uitm kalo scaling gigi pun free...dah kerja..buatlah cr dah kerja..hehe..tapi compny zura ble claim kalo hal2 gigi nih..so free la jugek tu..kena bayorkan dulu jer.. :-)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

tu la.. malas lagi nak gosok gigi.. kn dah sakit :)

KhaiRin : anies berkata...

nnt check emel ya

Kancil 8349 berkata...

banyak2 doktor....doktor gigi yang paling takut kalau nak jumpa

dhiera berkata...

@KhaiRin : anies
kak anis dah tgk.. weee
emel pun dah reply~ hukhuk

dhiera berkata...

@Jue
baru baca je tu~ buat lawak la jue.. hehe

dhiera berkata...

@♥cmª shIemª♥
tapi klo pergi kerajaan tak boleh nak expect more la on their services. hehee
mahal ye.. yg ni kena rm38 je. naseb baik~ dapat antibiotik, pain killer dgn ubat kumur~

dhiera berkata...

@wan nurul hezrina
taw tak pe..sebenarnye malu doktor tu yg cek. hahaa

dhiera berkata...

@cik pha
pha, saya sangat rekemen pergi cek gigi~ weee

dhiera berkata...

@::NureeN::
next strategi buat2 sakit melampau~hahaha

dhiera berkata...

@J.Syazwana
nerves gak wana nak jumpe sbb jarang kan~
mesti doktor wana jumpe bajet je~

J.Syazwana berkata...

hehehe.

eh dhiera kawan dengan nur farahin? itu kazen kite. hehehe.

and athirah razak and jenna tuh senior satu sekolah. hihihi

semutsengal berkata...

sebab dokter tu ensem, mesti rasa sakit terus hilang kankankan ?

dhiera berkata...

@nabilah_2908
kalau sakit gigi memang akan spoil mood kan?

dhiera berkata...

@deeya
doktor gg malu2 meow~

dhiera berkata...

@hana
kesian hana~ tak sempat nak bergambar la~

dhiera berkata...

@mizzura
best ye boleh claim~

dhiera berkata...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
ni sakit gigi baru nak tumbuh la~

dhiera berkata...

@Kancil 8349
bukan saya sorang rupe ye yg seram dgn doktor gigi ni~

dhiera berkata...

@J.Syazwana
wana, nur farahin yang dimaksudkan pa'in ke? yang kecik2 tu?
athirah razak yg mane satu?
jenna tu maksud ye jannah yg dah kahwin tu ke? aih,mane tahu kite kenal dorang ni?

dhiera berkata...

@semutsengal
kire lebih kurang juga la tu~

aReLaN berkata...

amboi..suka la dapat doktor hensem.dah lama tak gi klinik gigi.takde ke klinik gigi yang doktor pompuan cun melecun???hehehe

HeNRieTTa JoSe berkata...

ye ke? rietta dengar kawan kawan kate, knik gg mahal....

cik dila berkata...

mindset kite pulak asalkan kerja dia doktor confirm handsome. ekekee..

cikguNae berkata...

napa tak snap gambar doctor?
haha.. tak pun gambar gigi

EyqaLuvender berkata...

uish,kalo kt tmpt iqa ade doktor gigi nsem hari2 pon iqa sanggup saket gigi....hik3
gedix~

♥e'in♥ berkata...

same! e'in pun tak penah jumpe doktor gigi.. huhuhu

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

tkt nk jmpa doc gigi..last g last year klu x silap sbb skit gigi..

~SaL IjOu~ berkata...

aiseh..patut curi2 amek gamba doc ensem tu share kat sini~ kekee

Salina berkata...

haha..kalo camtu malu la nk bukak mulut kalo dr hensem..hihi..

salam perkenalan..dah follow sini, feel free to visit n follow akak plak ye..tq..

rozeeta rashid berkata...

saya tak suka doktor gigi! dulu masa sekolah mak saya yang cabut gigi. mak saya nurse gigi. tu pun jenuh lari satu rumah sebab takut. haha.

Woofer Storm berkata...

gigi sy rosak,tapi takut nak cabut..ehhehe


#folow sini^^

dhiera berkata...

@aReLaN
doktor gg perempuan yg cun ea?? ermmm...maaf tak dapat tolong. hehee

dhiera berkata...

@HeNRieTTa JoSe
tengok servis kot. hehehe.
takat saya yang sakit gigi biasa ni kena rm38 je~

dhiera berkata...

@cik dila
tak semestinya dila.. ada jugak doktor yg membenci kan~ hehehe

dhiera berkata...

@cikguNae
terpaku dgn kehenseman. sebab tu tak amek gambar dia

dhiera berkata...

@EyqaLuvender
kemain lagi iqa. hari2 sanggup~

dhiera berkata...

@?e'in?
ein, klo berkesempatan jumpa lah nt. hehe

dhiera berkata...

@Muhammad Saiazuan Norhalik
tak pe. pernah la tu jumpa doktor gigi~ hehhee... doktor perempuan ke lelaki?

dhiera berkata...

@~SaL IjOu~
terpaku la. tak boleh nak wat apa. hahha

dhiera berkata...

@Salina
hahaha... belum cukup malu-malu kucing sebab bukak mulut jugak time tu. kehkeh

dhiera berkata...

@rozeeta rashid
susah ye nak cabut gigi dia ni~

amna berkata...

x kisah la klinik apa, janji boleh mengubati dan hilangkan kesakitan.. kan.. :)

Ezad Skytech berkata...

sakit gigi macam mana pun..sy mmg seram nak jumpa doc gigi..haha...

mama aini berkata...

ehem dulu mama trauma jumpa doktor gigi..skrg tak lagi..he2x..sbb kadang2 tiap2 bulan mama buat tampalan gigi..gigi mama cepat patah sbb byk makan ubat tahan sakit kot..

Sue Unnie.. berkata...

sue 4thn kat upm xpenah g chek gg kat pku tu..haha..


ensem yer dokte tu..?
bile nak g lagi..? nak ikot..!!hahaha..


gg da oke..?

dhiera berkata...

@amna
asal klinik kan~
tapi dengan izin Allah, rasa sakit tu akan sembuh jugak. hehe

dhiera berkata...

@Ezad Skytech
ni memang takut abes ni dengan doktor gg~

dhiera berkata...

@mama aini
Ya Allah, makan pain killer efek pada bone dengan gigi ke? kesian mama~

dhiera berkata...

@Sue Unnie..
serius?? awat sue tak g jumpa sane. time tu la nak guna segala peluang yang ada~ hehe

Afzainizam berkata...

selalu mmg sakit gigi hatipun ikut sama sakit...

Story terbaru blog kami...
masalah kereta lembab tak ada pickup

Hanie Dew berkata...

last aku jumpa dokor gigi masa sekolah rendah darjah tiga. pastu dah xde.hehehe..gigi susu punjadi gigi kekal cam ko gak. last gigi bongsu tumbuh dua sekali.sakit oi.now tidak lagi.

doc hensem..hooo..kat mane tu. hahahha