Selasa, 7 Februari 2012

Kerja la tak ada cuti

Salam pembuka bicara...


Bagi yang tertanya samada saya cuti atau tidak, jawapannya tidak. Saya bekerja straight dari isnin minggu lepas sampai jumaat minggu ini. Alasan saya: orang sakit tak pernah cuti. hekhek


Pagi ni pergi kerja dengan gusi bengkak. Berdenyut-denyut sampai sekarang. Wuwu. Nak nanges pun tak berbaloi sebab sakit tak akan hilang. Selalu sakit gigi sebab gigi bongsu masih dalam tumbesaran. Ada lagi yang keluar lagi. hehe. Jom baca doa ni. Doa sakit gigi.


اللهم أذْهِبْ عَنْهُ سُوْءَ ما يَجِدُ وفَحْشَهُ بِدَعْوَةِ نَبِيِّكَ الْمَكِيْنِ الْمُباَرَكَ عِنْدَكَ
Ya Allah hilangkanlah darinya keburukan dan kekotoran apa yang dia rasakan dengan permintaan NabiMu yang mempunyai pengaruh dan diberkati disisiMu.


Sarapan pula pagi tadi nasi goreng yang ada sayur kobis, daging dan fish cake. Nak kunyah susah betul.


Ok bai. Happy holiday thaipusam!


xoxo

35 komen:

nini berkata...

adoi kesiannya......sakit gigilah yang paling sakit kan kan kan

*wink* berkata...

sbr ye kak dhiera

~SaL IjOu~ berkata...

org kata sekali mesti akan sakit gigi yg amat tu kan..kite blom lagi tp da tua da ni..~

Wen berkata...

makan oat jela cik akak oooi.. dah sakit2 tu nak juga makan benda2 berat cenggitu

HeNRieTTa JoSe berkata...

Thanks Diera...haah...hari nie rietta cuti lagi..esok dh stat kje dah....

J.Syazwana berkata...

sakit gigi memang sakit.
Akram pon tengah menderita sakit gigi.
huhuhu

Kancil 8349 berkata...

kesiannya

stuck berkata...

lain kali makan bubur ja...heee~

EyqaLuvender berkata...

sakit gigi memang sakit yg plaing seksa...boleh efek mood kot...
sbr ea...dugaan...

semutsengal berkata...

jangan bad mood sudah !



AHAHHAHAAHHAHAHA

Ezad Skytech berkata...

kalau sakit gigi..mmg nak makan pun susah kan...nanti baik la tu...sabar ye..

♥cmª shIemª♥ berkata...

wah..keje ke..


sian dia sakit gigi..

Sue Unnie.. berkata...

sakit gg mmg xtertahan..huhu..

org ckp naik geraham bongsu skit smpi demam2. sue blum penah ag.. takot pulak

afzainizam berkata...

uihhhh mmg lerrr kalau sakit gigi ni mmg azab sikit... tahan sabar jerr lerr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
Luka rawatan pada haiwan

misskonspirasi berkata...

seksa teramat time sakit gigi nie.. altenatif menu time sakit gigi just makan nestum atau bubur coz tak mahu kunya hehe

dhiera berkata...

@nini
tahu tak pe. denyut-denyut je rase~

dhiera berkata...

@*wink*
ye, yunk~ bersabar

dhiera berkata...

@~SaL IjOu~
untung ye~

dhiera berkata...

@Wen
tak da feel la makan oat. hehe

dhiera berkata...

@HeNRieTTa JoSe
best ye start keje hari ni~

dhiera berkata...

@J.Syazwana
akram pun nak saing2 kite jugak~

dhiera berkata...

@Kancil 8349
sobsob

dhiera berkata...

@stuck
malas nak masak la yunk. larikk

dhiera berkata...

@EyqaLuvender
tahu tak pe. kite berdepan dengan patient yg macam2 kerenah. sabar je la~

KhaiRin : anies berkata...

dugaan tu...

x pe sket je

dhiera berkata...

@semutsengal
berusaha untuk tidak bad mood~

dhiera berkata...

@Ezad Skytech
sentiasa kena bersabar ni~

dhiera berkata...

@?cma shIema?
kena cma.. bile la cuti ni~ hehhee

dhiera berkata...

@Sue Unnie..
naseb tak demam. hekhek

dhiera berkata...

@afzainizam
baik!!! hehee

dhiera berkata...

@misskonspirasi
nestum bubur.. ermmm.. ahaha

dhiera berkata...

@KhaiRin : anies
tu la kan~ bersabar!

.izzati liyana. berkata...

semoga cpt sembuh. :)

Juliet_iRa~" berkata...

waaa nape x mnta cuti?heee ;p

gigi bongsu tumbuh mmg xselesa kan..:)

Hanie Dew berkata...

adei la. aku dpt rasakan kesakitan yg gigi bongsu bagi.ahaha.aritu sampai hancur gusi aku dibuatnya.

da lama jugak aku tak makan nasi goreng.lepas derma darah dua kali.makan sikit pun badan naik.wathefish