Khamis, 2 Februari 2012

Jawapan wordless

Salam pembuka bicara..


Haha.. Kelakar baca semua komen-komen kawan-kawan dekat entri semalam. [klik sini]


Sebenarnya, pagi semalam memang macam mengantuk je. Kalau ikut kan jadual tidur saya pukul 10 lebih. Kalau pukul 11 tu confirm dah tidur la. Tapi kan sejak sebulan lebih ada streamyx dekat rumah ni, jadual tidur dah jadi lain. Bertukar. Selalu terlajak tidur sampai pukul 12 lebih. Gara-gara, online la chatting dengan member yang duduk dekat perantauan la. Kemain kan?


Lepas sebulan baru ada efek dekat badan. Rasa macam lemau je pergi kerja. Jadi, saya kena kurangkan segala aktiviti tak berfaedah ni.

Semalam pulak, dah la macam lemau je kan. Lepas tu, sampai-sampai tempat kerja terus masuk stor sebab nak ambil syringe dengan sample tube. Masuk-masuk dah pening tengok stor. Stor lama dalam proses nak jadi kan bilik x-ray. Stor sekarang ni dah la kecik. Laluan muat untuk sorang je. Panas. Barang banyak bertindih-tindih. Kena punggah satu-satu barang untuk cari sample tube.


Akhirnya, saya jadi penat semalam. Tak mengantuk lagi. Tapi bila di tambah lagi dengan sampel darah yang super banyak dari biasa. Berganda-ganda la penat dan rasa gantok. Buat kerja berdiri pulak tu sebab rasa tak selesa buat kerja duduk. Meja tinggi sangat. Time lunch lepas solat terus tidur kejap.


Semoga hari ini lebih bersemangat. Tidur awal malam tadi. kehkeh


xoxo

47 komen:

cik mun berkata...

hehehe..tido awal dan bangun awal..

♥cmª shIemª♥ berkata...

ooo.. hehe..
semoga hari ni tenaga tu ade lah semula..:)

dhiera berkata...

@cik mun
selalu ye pun bangun awal jugak. hehehe

dhiera berkata...

@?cma shIema?
yeeaaa... semoga lebih bertenaga! hekhek

Kakzakie berkata...

So... jangan tidur lewat sangat, kalau tak jadi macam semalam

KhaiRin - anies berkata...

dhiera, kena minum kacip patimah ni hehehe

Ungu Violet berkata...

selalu camtuh...kalau layan tenet selalu terlajak smpai ke malam buta..klau besok pagi tak keje xper lah...klau keje...haruuu!!

budak kacamata berkata...

keje kat hospital ea dhiera..?

aReLaN berkata...

uish...tulah jadi bila biologi clock berubah.dah bese tdo awal tetiba tido lambat memang semacam je rasa kan.moga lebih bertenaga,minum milo anda jadi sihat dan kuat.heheheh

sweethOneY berkata...

Awalnya masuk tidur. Kita masuk tidur kul 11 tau. Hehe.

Dhiera, kita dah update full tips pasal Krabi :)

semutsengal berkata...

kalau mengantuk lagi, cubalah nynyi nynyi kecil ke ?



AHHAHAHAH

ILA HonEyBuNNy berkata...

hheheheh...tido awal dapat rehat yang cukup dan nyenyak ja tido..ngeh3

nabilah_2908 berkata...

sama lah time tidur kita...

pukul 10 mata dah bagi signal...tapi kalau ada cite best kat tv..lawan juga...

esok paginya..mula la menguap seratusduapuluhempat kali...

tapi kalau pekena kopi secawan...boleh la hilangkan mengantuk tu.. :)

Jue berkata...

aku tau pe prsn jd lemau sbb hr tu aku cuti..hr ni br msk kja..giler mls pastu bdn x sihat rs nak mc hahaha

アヌムちゃん berkata...

mlm ni pn kne tido awal.heeee

Cikgu Ma berkata...

sekarang saya plak selalu rasa macam tak cukup tdo..selalu penat..

Sue Unnie.. berkata...

NI MSTI DAH TIDO KAN..?

HEHEHE

dhiera berkata...

@Kakzakie
baik kak!

dhiera berkata...

@KhaiRin - anies
kacip fatimah selalu dgn kopi kan? tak nak la.. hehe

dhiera berkata...

@Ungu Violet
yeay!! ada geng dgn ungu~ weee

dhiera berkata...

@budak kacamata
lebih kurang la macam tu. hehehe

dhiera berkata...

@aReLaN
alan, siap buat iklan lagi~ hekhek

dhiera berkata...

@sweethOneY
izza, kite dah baca! weee

dhiera berkata...

@semutsengal
nyanyi nyanyi nyanyi lepas tu terlelap. haha

dhiera berkata...

@ILA HonEyBuNNy
betul jugak tu ila~

dhiera berkata...

@nabilah_2908
yeay!! ada jugak geng. tp kite minum kopi jadi makin mengantuk~

dhiera berkata...

@Jue
tu dah terkena thursday blues dah tu. lama sgt cuti lain kali~

dhiera berkata...

@??????
malam td lambat sikit jerk. hehe

dhiera berkata...

@Cikgu Ma
cikgu penat memikirkan anak murid kot. hehe

dhiera berkata...

@Sue Unnie..
biasa time sue berblogging mesti kite dah tido~ hehe

Ken berkata...

Streamyx memang jahat!

Cik Anita berkata...

heee.

memang. memang susah nak nafikan. internet selalu buat kita tdo lewat! membazir masa tapi syok.. hihi

syahirooAhmad berkata...

yO... mood punca dari tido.. kalau tidu cukup, kompem pagi esok ceria n besemangat je. nak lakukan paper pun masih larat..

Kancil 8349 berkata...

ooo...sebab itulah jadi macam tu...hehehe

LinE PuTih LiNe HiTaM berkata...

aaaahhhhh...

mama aini berkata...

assalam dhiera..wah ni penangan streamyx lah ya.. :)

Misskonspirasi berkata...

ok lg tue..awak masih tdo kui 12.. tgk Misskonspirasi dari smalam x tdo.. hingga la nie ( time send komen kat wak nie kui 7.06 am x tdo wa... zzz

dhiera berkata...

@Ken
kan!~ hehe

dhiera berkata...

@Cik Anita
dah mengantuk pun tahan lagi kan. hekhek

dhiera berkata...

@syahirooAhmad
syiro dah bagi ceramah. hekhek. baik bos!

dhiera berkata...

@Kancil 8349
itu la kan. sebenarnya dah tahu akibat tp nak buat jugak`

dhiera berkata...

@mama aini
ye mama. penangan streamyx ni. salah kan dia

dhiera berkata...

@Misskonspirasi
nanti jadi mate panda. tak cantik. pegi tdo!

♥e'in♥ berkata...

yes dear.. tido kena cukup.. lau tak bdn lesu je..

Juliet_iRa~" berkata...

heee...mmg kalo dah tbiasa tdo awl bila tdo lmbt jd lesu..kannnnn

amna berkata...

semoga hari terus ceria dan bertenaga :)))

.izzati liyana. berkata...

kerja tak bermanfaat. hehe. internet mmg boleh buat manusia leka kalau tak pandai control. semoga hari2 seterusnya lebih bersemangat menjalankan tugas. :)