Sabtu, 10 Mac 2012

Pening dengan kerenah celcom.. aih

Salam pembuka bicara...


Saya teramat rindu pada korang semua. Layan lah entri simple saya di pagi sabtu. Sebenarnya, ini entri autopublish. Saya taip malam sambil kesat hidung yang meleleh hingus gara-gara kangan dengan korang. Sebenarnya, tengah demam selesema ditambah lagi dengan sakit tekak.



Hari tu kan saya ada cakap nak aktifkan balik broadband. [klik sini] Saya call la celcom sebab broadband yang lama tu saya ada bayar lebih dalam RM35 gitu. Saya cakap nak aktif kan balik broadband lama. Tanya lah cara-cara nak aktif kan balik. Dia kata sebab saya baru matikan dalam 2 bulan lebih gitu jadi dia akan caj RM10 untuk penyambungan semula sebelum 30 March ini. Dan RM35 yang terlebih tu, dorang akan tolak dari bil seterusnya nanti.


Tapi masalah nya sekarang saya kena fax kan surat penyambungan semula broadband kepada celcom. Itu masalah kecil je. Masalah besar adalah saya tak tahu nak tulis surat tu macam mana. Pening sudah~ Asal taip je padam, asal taip je padam. Masa nak matikan broadband haritu, customer servis yang baik hati yang tolong buat kan surat bagi pihak saya. Kali ni, customer servis yang sikit malas suruh saya buat sendiri pula. erm...




Nak tulis apa ni dalam surat tu? Adoyai, macam nak karang surat cinta la pulak kan? eh, yeke?


Sekarang ni ambil simkad dalam tablet tunang dan masukan dalam modem broadband celcom yang lama. Macam nak beli simkad SKMM. Ada sesiapa jual tak?


Walaupun, pening dengan kerenah celcom. Saya tetap berpuas hati dengan celcom. Cayalah!


xoxo

14 komen:

ciksusu berkata...

buat surat rasmi ringkas2 je dhira..
asal ade je tu;)

Jue berkata...

Pttla mcm lama x nmpk ko beb.hrp2 waktu ko tgh bc komen ni, ko dah smakin sembuh =) Rsnye surat tu buat simple je. Direct to the point. Ko just mentioned tujuan, no akaun lama kalau msh simpan bil, no ic dan fon no. Tu je kalau x silap. Aku dulu suke celcom tp slps bil aku naik tinggi aku switch ke digi haha

♥cmª shIemª♥ berkata...

hohoho...
selamat mengarang surat :)

♥e'in♥ berkata...

e'in gune p1.. berbaloi-baloi.. hehe.. pssst! semoga cepat sembuh.. :)

Pocket berkata...

pocket nyer celcom hampeh,
charge yang tak der kena mengena..
terasa cam nak salahkan celcom
jer untuk Kereta Grand Livina pocket yang masih tak terbeli lagi tu.
huh!!
(Salah sendiri sebenarnya ^^ hheehe)

Pocket berkata...

ohh.. lupa nak include pasal surat!!
just tulih jer informally,
orang tak kisah sangat dah sekarang ni, dulu yer lah... kena surat rasmi ngan hejaan DBP bagai....

'saya nak mintak timbang rasa dari pihak tuan.... untuk menyambung kan kembali.... kerana saya susah nak blogging.... bla bla
...terimakasih'


heheheh

~SaL IjOu~ berkata...

sila jadi fussy customer..demand mintak deorang buatkan surat..hehe~

~SaL IjOu~ berkata...

kite pun setakat ni suka guna celcom..da masuk 4 tahun setia gitu~ ;)

mizzura berkata...

dah terminate celcom bb...tp dh lebih 10 tahun pki line celcomm..

Zakia berkata...

tukar la maxis :)hehe

sweethOneY berkata...

eh nk stop bband ada surat ke ? Kita dulu macam call je bgtau nak stop kan..

Suria berkata...

dhiera, suria aritu terminate celcom call je lah..broadband hilang, mintak celcom barred jap tp bill tetap jln pastu sign up maxis bru rm100 drpd nk amik moderm bru dgn celcom rm200 huhu x dayoo..rupenye maxis lg laju dr celcom. hek3

Hanie Dew berkata...

aku sokong ayat poket utk tulis surat tu, hahahahhaa..

ko buat simple yg mungkin dan jgn lupa details mcm jue cakap tu.

eh aku dah lama tak gi sini. ke ko dah dpt smbg dah bb celcom ko. hahhaa..termalu sudah.

Afzainizam berkata...

alahaiii buat ajerrr... aku pun tempoh hari kena buat surat alasan kat celcom cincai cincai janji ada alasan sikit diorang terima ajerr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pemasangan sticker bomb kereta