Isnin, 19 Mac 2012

Hari ini hari isnin

Salam pembuka bicara...


Saya baru belajar nak hidup sendiri semula.


Dulu, nak kerja dekat-dekat dengan mak ayah sebab dari form 1 sampai zaman universiti duduk jauh dari rumah. Sekarang, nak belajar untuk persiapkan diri hidup sendiri balik. Lagi beberapa bulan, hidup bersuami.


Sejak tinggal sendiri, hari-hari rindu masakan mak. Sabtu ahad lepas balik rumah makan masakan mak rasa macam heaven sungguh. Berselera je nak makan.


Sebelum ni, tiap-tiap pagi ada breakfast mak sediakan sebelum pergi kerja. Hari ni breakfast nesvita je. Owh, hari ni rindu balik.




Monday blues la kawan-kawan. Selamat bekerja dan belajar!


xoxo

30 komen:

~SaL IjOu~ berkata...

hehe..selamat ari Isnin Dhiera~ ^^
mulakan hari dgn senyuman~ =)

Myra Jay berkata...

Ala siannya rindu masakan mak..
Tapi betul kan, masakan mak lah yang terbaik :)

HeNRieTTa JoSe berkata...

hehehe....nanti dah jd istri, kena la sediakan bfast utk en suami plak...

ps...anak teruna n anak dara sebaya....darjah 3....

CintaZulaikha berkata...

hehhehhhe, sumer pon tgh monday blues skrg...sian kat jam tuh...hahhah

syira rahim berkata...

selamat hari isnin ! :D

p/s result spm lagi 2 hari u_u

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

wah.. nak jadi isteri org ye xlama lagi... kena persiap kn diri kn.. gud luck k :)

cIk JanNah berkata...

msakkan emak adalah masakan paling terbaik dalam dunia. tak ada siapa boleh tandingi kan?

[sutera kasih] berkata...

ari isnin x besh..haishhh

nabilah_2908 berkata...

lepas ni kena rajin bagun pagi2 buat bfz la pulak... ;)

KhaiRin : anies berkata...

dugaan je tu...

Hana Soffelia berkata...

Hana tggl berjauhan dari family since 19 years old. Memula tu homesick jugalah but then dh besekan diri. selamat bedikari Dhiera. ^_^

dhiera berkata...

@Hana Soffelia
kite dari umur 13 tahun la hana. cuma dah setahun lebih duduk dgn mak ni macam tak reti tinggal sendiri. hohoho

dhiera berkata...

@KhaiRin : anies
masa untuk didik diri~ hehehe

dhiera berkata...

@nabilah_2908
itu la.. adoyai. hukhuk

dhiera berkata...

@[sutera kasih]
kan~ tak best betul la..

dhiera berkata...

@cIk JanNah
setuju! masakan mak jugak yg terbaik!

dhiera berkata...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
dalam proses mempersiapkan diri ni~ hehee

dhiera berkata...

@syira rahim
result dah nak keluar ea? good luck!

dhiera berkata...

@CintaZulaikha
dah nama ye isnin~ naseb la badan.. hukhuk

aReLaN berkata...

hehehehe...ntahla.memang pompuan lagi cenderung kot homesick.my girl pon camtu.tapi ok la.rindu tanda sayang,tanda ingat kan. :)

Ezad Skytech berkata...

heee...kalau dok jauh dgn mak..mesti akan rindu masakannya kan...:D

dhiera berkata...

@HeNRieTTa JoSe
itu la kan?
kembar ye? best ye..

Gen2Merah berkata...

wahh, tak lama lagi kan hidup berumah tangga... semoga bersiap sedia menghadapi alam baru yang penuh tanggungjawab itu.. semoga berbahagia ya

dhiera berkata...

@Myra Jay
masakan mak memang paling terbaek!

dhiera berkata...

@~SaL IjOu~
selamat mengajar!

Pocket berkata...

'lagi bebrapa bulan idup bersuami.'

nanti bleh la manja ngan suami masakkan:D

♥cmª shIemª♥ berkata...

huhu..mesti ade feeling camtu kan..

smlm cma mc..xde monday blues.. :)

Juliet_iRa~" berkata...

hee isnin mmg monday blues!:D

xpe xlama lagi dah hdp bdua..ngeee

Afzainizam berkata...

yuppp air tangan ibu amat lahhhh best sekali... ngalahkan masakan restoren mahal tauuuu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair windshield kena batu

Hanie Dew berkata...

selamat menguruskan badan kalau hari hari brekafast nesvita. hehehe...

aku ni dari kecik sampai umur 18 tahun tak berenggang ngan fmily. pastu sambg study terus kawen ngan org cni.mmg slalu la rindu masakan mak aku..uuwaaa...rindu rindu ...