Rabu, 12 Januari 2011

bila emosi telah terganggu

Salam pembuka bicara..

Ombak pada hawa. Teman setia baru. Dan ombak juga untuk milo.

Apa perasaan kamu bila cuti raya kamu hanya sehari?
Apa perasaan kamu bila cuti CNY 2 hari?
Apa perasaan kamu bila kamu sudah inform awal-awal tahun lagi yang kamu akan minta cuti pada bulan 2 ini?
Apa perasaan kamu bila cuti yang kamu beritahu tadi ditolak atas sebab seseorang nak cuti CNY?
Apa perasaan kamu bila kamu minta cuti 3 hari macam-macam alasan kamu dapat?
Apa perasaan kamu bila kamu minta cuti hari jumaat semuanya ditolak atas alasan tiada orang akan tolong doktor?
Apa perasaan kamu bila seseorang datang pada kamu dan kata "tolong ganti i, i tak tahan lah aircond dalam bilik doktor tu"?
Apa perasaan kamu bila diberi alasan tiada orang akan cover lab?
Apa perasaan kamu bila manager kamu takut pada senior staf sampai kan kamu asyik jadi bahan arahan walaupun itu bukan tugas kamu?
Apa perasaan kamu bila staf yang sama sahaja yang busy tapi ada seseorang goyang kaki sambil sms, berblogshopping, tidur di meja?
Apa perasaan kamu bila manager besar datang baru seseorang itu buat-buat busy sambil lap-lap habuk, terhegeh-hegeh baru nak masuk lab dan tanya "ada kerja tak"?
Apa perasaan kamu bila seseorang itu bajet macam boleh handle 3 patients but at the end minta tolong kamu handle 2 patients tapi dia handle 1 patient?
Apa perasaan kamu bila seseorang itu cari nama patient pun dia malas?
Apa perasaan kamu bila tanda tangan pada buku report pelajar yang datang buat drug test pun dia tak mahu dan minta saya yang tanda tangan sedangkan selama ini semua laporan kesihatan dia yang tanda tangan kecuali beberapa kes saya yang sign?
Apa perasaan kamu bila kamu perlu key in banyak kes foreign worker dan dia minta kamu draw blood sedangkan dia tiada kerja?
Apa perasaan kamu bila kamu minta tolong pada seseorang itu tapi seseorang tidak mahu menolong dalam keadaan yang kurang ajar?

saya mencik tahu!!

Kamu doa-doakan lah saya terima offer letter untuk kerja baru dalam bulan ini. Jadi bulan depan saya boleh cabut dari sini. Biar dia terkontang-kanting sampai kan dia kena on call bila-bila masa. Eh, on call tu memang bila-bila masa kan?

5 komen:

paes berkata...

ouhh..kesian~~

zuljengka berkata...

kecian cik dira kita nie..saya bersimpati..huhu..

dhiera berkata...

faez dan zul: kecian kan?tak suka btl..lame en zul menghilang~

zuljengka berkata...

xmghlg ke mana pun..cuma busy dengan kerja..hope dapat kerja yang lebih baik..=)

dhiera berkata...

huhu..tq ya~