Selasa, 1 Mei 2012

Selamat bercuti sambil makan otak-otak

Salam pembuka bicara..


Selamat bercuti semua buat yang bergelar pekerja tu la. Pelajar pun dapat cuti gak sebab kebetulan cikgu dengan lecturer cuti kan? Ramai yang cuti semalam dan sambung hari ni. Sabtu nanti pun cuti jugak ea? Wesak katanya. Tapi company saya tak cuti pun. Sobsob.


Bagus jugak tak cuti sebab kerja banyak gile kot. Dah la bos baru minta kite guna 8D analysis or 5 why etc. Serius sepatah pun tak tahu. Almaklum gatal lagi masuk kerja yang bukan bidang kita. Elok-elok kerja dalam bidang yang diminati terus tukar kerjaya kan? Tapi best sebab saya belajar sesuatu yang baru! Yang pasti, saya tak ada la rasa boring pun~


Kalau hari tu saya ketagih minum CoolBlog, kali ini saya rasa sangat suka makan otak-otak lah. Kalau pergi makan dekat kedai area Shah Alam or Rantau Panjang, Klang selalu dijodohkan dengan otak-otak. Dapat rasa tiga pun cukup lah. hee.




Dulu kan rasa otak-otak ni macam euw euw je. Sekali tu dah rasa, amekaw terus jatuh cinta. Sedap rupanya. Owh, dulu saya ingat otak-otak ini diperbuat dari ikan sungai. he. Rupanya, tak ea? Yeke? Dah suka, makan je la.. Thank buat mak dan ayah yang buat saya rasa otak-otak ni sangat menyelerakan~


Siapa kat sini suka otak-otak jugak? Angkat tangan!!!


xoxo

30 komen:

♥e'in♥ berkata...

lau kat jb, otak2 kempas superb!!

dwaty berkata...

happy labour day...

p/s... saya tak suka makan otak2... tak leh masuk tekak... hehehe

Ezad Skytech berkata...

otak2 sedap kot..sekali da makan susah nak stop...hee..

P.S - yg pasal VOTE tu..sehari boleh vote sekali je...:D

mama aini berkata...

`selamat hari pekerja dhiera`..mama pun suka makan otak2 tapi kenapa sikit sgt isinya..he2x..

maaf ya baru ari ni lawat dhiera..ehem dah tima kad tak?..

*wink* berkata...

suka sgt2...sdp

cik mun berkata...

huhu..mun xsuke otak2..bg mun rase die pelik..hehe

Zakia berkata...

i like otak-otak..sedap sgt :)

dhiera berkata...

@♥e'in♥
sedap sangat ke e'in?

dhiera berkata...

@dwaty
mula-ula pun saya rasa macam tu. lama2 ok je~

dhiera berkata...

@Ezad Skytech
kan kan kan? tunang pun selalu cakap macam tu.

btw, yeke? boleh la vote tiap2 hari ea? terbaek..

dhiera berkata...

@mama aini
taw xpe mama. macam tak puas nak makan sebab isi sikit sangat~

mama, dah dapat dah kad. insyaallah, tak ada aral melintang, saya sampai nanti ye~

dhiera berkata...

@*wink*
kan kan kan? kat melaka mesti banyak jual otak-otak~

dhiera berkata...

@cik mun
dulu pun kite ingat dia pelik.. sebenarnya, dia tak pelik pun~

dhiera berkata...

@Zakia
sedap ye... nyum nyum~

cik dila berkata...

1st try mkn otak2 masa f5. lepas tu terus suka. Klu pg makan dkt anjung tu,mesti melantak otak2 dulu. Hehe


p/s: kak,yg kita dpt tu bukan buku,tp pamplet je. Klu akk nak pinjam boleh je, tp tak tau cemana nak bg.

lia fen berkata...

xreti makan bende ni..huhuhui..tp air kelape tu my pebret..heee

Rtp Farra Arisha berkata...

it's not my favorite tapi arisha pernah juga memakannya. ia memang sedap dan mungkin tak nyambung dengan selera arisha! hehe

cleverspider55 a.k.a alam1cinta berkata...

wah bestnyer...lama x makan otak2..hmm..

dhiera berkata...

@cik dila
kat anjung ada jual ke? serius tak tahu yang kat anjung ada jual~

pamplete tu banyak muka surat tak yunk?

dhiera berkata...

@lia fen
lia pernah try makan tak? kat tanjung alim ada jual ke ea menda ni? err

dhiera berkata...

@Rtp Farra Arisha
yeke? mungkin sebab rasa dia pelik kot~ he

dhiera berkata...

@cleverspider55 a.k.a alam1cinta
best kan kan kan?

aReLaN berkata...

otak2 memang sedap tapi sket sangat dalam satu bungkus tu pon.tupon dah berapa ringgit.wuuuu

APAN berkata...

aku da lama x mkn otak2...biasa kalau beli pun, masa bulan puase je la...kalau satar tu kerap gak makan :)

Kancil 8349 berkata...

dah lama ndak makan otak2

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

otak2? sedap gak tuh..
tp xselalu mkn.. :)

wan nurul hezrina berkata...

otak2 mmg sedap kalau makan panas2..skang gaknya dah mahai harga dier

MamaEma berkata...

otak-=otak skrg pun dah naik harganya..

Apple Pink berkata...

hahaha say "NO" 2 otak2...
but sy pun tau satu tmpt otak2 dia best.. Restoren Zuden @ Bukit Tinggi Klang.. :) Terbaik..... (kowt)

Afzainizam berkata...

yuppp otak otak kempas mmg best aku kalau 10 keping boleh sekali ratah ajerr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair seat kereta berlubang