Jumaat, 18 Mei 2012

Penat menunggu

Salam pembuka bicara..


Yang hidup pasti akan mati. Hidup mesti diteruskan. Redah dan redha.


Dua orang adik saya tak dapat beri penghormatan terakhir buat atuk. Kirim al-fatihah dan bacaan yassin dari jauh. Seorang tengah exam trial untuk SPM. Walaupun MRSM Trolak tu dekat tapi tetap ayah tak dibenarkan balik. Sebab belajar tetap belajar. Seorang lagi belajar dekat UTeM. Dia pun tak balik sebab jauh dan belajar tetap belajar.


Malam tadi, asing-asing kan gambar atuk masuk dalam 1 folder khas nama atuk. Kononnya nanti boleh bagi dekat ayah. Sekali tu jumpa gambar masa kami menunggu dan kebosanan di UTeM. Memang rasa flow pendaftaran dekat sini tak sistematik langsung. Pasang khemah dekat kawasan kolej tapi staf gatal duduk dalam pejabat. Kalau staf susun meja dekat khemah-khemah mesti perjalanan pendaftaran berjalan dengan lancar. Pelajar-pelajar tak perlu berebut-rebut. Dah la bila pelajar nak daftar baru suruh pelajar cari partner untuk duduk satu rumah sama-sama. Kena pakat-pakat berlapan pula tu. Apa la salah nya susun pelajar ikut kursus ke. aihh..


Layan gambar je la ye.










Kami datang tak sampai lagi pukul 8. Pukul 10 pun tak setel lagi. Time ni perut dah kebulur habis. Last-last, tinggalkan adik dengan urusan pendaftarannya dan kami pergi makan. Pendaftaran selesai pukul 12 lebih. Hampir pukul 1 masa ni. Aiseh. Buang masa orang menunggu!


xoxo

40 komen:

NIZAM berkata...

memang patut meletup tu. rasanye pendaftaran kolej smooth je la kan. bg je bilik kat student siap2. student dtg utk check in. kan smooth je. patut repot je kat facebook uni tu.

p/s: dira, takziah atas kehilangan atuk.

Cik Ecah berkata...

assobaru minal iman~~~

Kakzakie berkata...

Moa roh atuk tenang di sana. Sedekahkan apa yg terbaik utknya...

KhaiRin : anies berkata...

bkn kt utem je tmpt lain pom lbh krg sm je

sweethOneY berkata...

pendaftaran kat uitm pun boleh tahan lama jugak nak menunggunya T_T

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

huhu..ssh jugak klu pengurusan masa yg x teratur mcm ni..
sabar je la..

nabilah_2908 berkata...

hmm...penantian memang satu penyiksaan...

moga intake baru ni..tak jadi lah macam ni lagi....

MamaEma berkata...

makaiih..lamanya tunggu..kena buat perubahanlah cara pendaftaran kat situ

HeNRieTTa JoSe berkata...

suka tgk picta jam nie....mmg yg display punya...10:10

mama aini berkata...

assalam dhiera..memang tension kalau kena menunggu sesuatu terlalu lama..he2x..mama pernah alaminya masa hantar `cik n` gi daftar..he2x..

Woofer Storm berkata...

sabar ye..kdang2 menunggu buat rasa diri kita tak tenang..

#takziah,semoga arwah atuk awk tenang disana.amin3

hazfee berkata...

palig tak suka menunggu. biar satu minit pun. masa tu. huhu

syafiqakarim berkata...

tak suka menunggu.
tapi bila da dalam hal mcm ni,
mmg selalu sgt terpaksa kan diri menunggu

APAN berkata...

masalah yanga sama di kebanyakan tempat - management... :)

Zakia berkata...

paling tak suka menunggu..sepatutnya pendaftaran ni kene sistematik baru la tak kene tunggu lama kan

budak kacamata berkata...

tkziah ats pemergian atok dhiera..

dwaty berkata...

saya tak suka tunggu org... sebab tu saya tak suka org tungg saya juga..

syahirooAhmad berkata...

haha.. saya tak suke menunggu. tapi kadang2 terbuat orang tertunggu2.. siang dia.. :D

LYAfrina berkata...

alahai.. ujian la tu..adakalanya kt menunggu ni tlh myebabkan kt melepaskan byk pkara ptingkan.. masa tu emas

dhiera berkata...

@LYAfrina
betul.. masa tu emas. kalau macam ni memang angin je la~

dhiera berkata...

@syahirooAhmad
sebenarnya, ramai yg tak suka menunggu tp terpaksa menunggu jugak~

dhiera berkata...

@dwaty
me too..

dhiera berkata...

@budak kacamata
terima kasih sahabat~

dhiera berkata...

@Zakia
betul.. apa la guna ada majlis tinggi mahasiswa kan kalau tak boleh nak tolong masa pendaftaran~

dhiera berkata...

@APAN
ya, betul.. management!

dhiera berkata...

@syafiqakarim
nak tak nak terpaksa menunggu kan?

dhiera berkata...

@hazfee
pernah tak buat orang tertunggu?

dhiera berkata...

@hazfee
pernah tak buat orang tertunggu?

dhiera berkata...

@Woofer Storm
betul.. menunggu tu buat kita rasa tak tenang. btw, terima kasih!

dhiera berkata...

@mama aini
kan mama.. tak seronok kan menunggu lama2 ni~

dhiera berkata...

@HeNRieTTa JoSe
masa baca entri ni kol 10:10 ke? wow..

dhiera berkata...

@MamaEma
wajib ada perubahan!

dhiera berkata...

@nabilah_2908
saya pun berharap macam tu jugak~

dhiera berkata...

@♥ Cmª shIemª ♥
sabar je la kan~

dhiera berkata...

@sweethOneY
yke? naseb kolej kediaman saya dekat upm dl tak macam ni~

dhiera berkata...

@KhaiRin : anies
kat mana lagi?

dhiera berkata...

@Kakzakie
terima kasih kak~

dhiera berkata...

@Cik Ecah
sabar itu separuh dari iman

dhiera berkata...

@NIZAM
klakar la nizam ni. kena report dekat FB dia ea? hehe

Afzainizam berkata...

bebawak saboorrr yerrr mungkin adamasalah teknikal kot... itu yang lambat

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair door trim kereta