Isnin, 21 Mei 2012

Basikal tua

Salam pembuka bicara..


Hujung minggu adalah waktu untuk kemas rumah dan bilik arwah atuk. Basikal tua atuk pun perlu dikemas juga. Basikal ni tak ada sesiapa boleh pegang. Siapa pegang nescaya kena maki dan marah dari arwah atuk. Arwah atuk sangat garang ok!


Gambar telah di edit oleh rakan ayah.






Siapa yang pernah naik basikal ni mesti tahu yang mengayuh basikal ni sangat best! Arwah atuk dulu ada banyak basikal ni. Dia bagi saya dan adik sebuah basikal dia. Best ok round round taman naik basikal ni. Cuma pergi sekolah rendah je tak naik basikal ni, pergi sekolah agama naik basikal ni taw.


Siapa ada pengalaman naik basikal tua?


xoxo

40 komen:

wan nurul hezrina berkata...

hahah mmg laju ooo beskalnie.masa sekolah menengah pernah ada.rally nama beskal2.masatuh rasa cam erra fazira dlm cite sembilu.masatuh dia bawak beskal2,huhu

KhaiRin : anies berkata...

dulu suka naik walaupun ada penghadang kt situ...smpi jatuh2..yelah beskal tu lbh bsr drpd kite..

alfatihah

CIK MAY berkata...

ade jgk..hihi..lame dah...mase kat kg..terkial2 sebab tayar besar giler..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam dhiera..
Basikal tua? Pernah bwk dulu mase kat kpng..sekarang susah nak jumpa beskal yg betul2 tua mcm ni..klu ade pun dah diubah suai ckit gayanya..

Mase sek men dulu budak2 kelas yg lelaki rajin bwk beskal ni g sekolah..dah mcm trend plak time tu..

Takziah buat dhiera sekeluarga

HeNRieTTa JoSe berkata...

Wah...dh lamer xnek beskal...dulu dulu nek beskal nie kt kg...

Kancil 8349 berkata...

bestnya...kancil ndak pernah menaikinya...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

penat giler dowh nk kayuh basikal ne.. hehe

Zakia berkata...

bila cerita pasal basikal tua mesti saya teringat arwah bapa saudara saya.dulu dia pun memang naik basikal kalu gi mana2

dhiera berkata...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
tapi seronok taw sebab dia sangat ringan~

dhiera berkata...

@Kancil 8349
meh la datang semenanjung kancil. datang rumah saya. boleh la mencuba nya~

dhiera berkata...

@HeNRieTTa JoSe
perasaan naik basikal ni tak sama macam naik basikal biasa kan?

dhiera berkata...

@♥ Cmª shIemª ♥
esti masa tu sangat best kan ramai2 konvoi g sekolah naik basikal ni~
terima kasih cma

dhiera berkata...

@CIK MAY
amazing.. budak sekolah pun pandai bawa basikal tinggi macam ni~

dhiera berkata...

@KhaiRin : anies
a'ah, memang besar pun. penghadang tu nak elak dr seksi kena pakai seluar. hehe

dhiera berkata...

@wan nurul hezrina
laju dan ringan kan kak~

aReLaN berkata...

pernah naik tapi kejap jela sebab jatuh.hahahaha

Pondok Usang berkata...

wahh, basikal tua.. time nak corner kene hati-hati.. takut tayar bertembung ngan pengayuh... Selamat Menyambut Bulan Rejab... =)

mama aini berkata...

assalam dhiera..ada kenangan yg atuk dhiera tinggalkan..mama tiada apapun..dia pergi mengejut serangan jantung..hu2x..
mama tak pernah lagi naik basikal tua..he2x..sbb tak jumpa lagi basikal tu..

BP Boy berkata...

waaa lamer tak nampak basikal yg besar gedabak ni!! haha teringat zaman kecik2 dulu..
btw, salam takziah k..

::Aja:: berkata...

aja pon ada..basikal arwah mak...:)

nini berkata...

alamak..tak pernah naik la...hehe...tengok pernah tapi dah susah nak jumpa la skang dak...

Hana Soffelia berkata...

Pernah merasa naik basikal ni masa arwah atuk ambil dari sekolah rendah.

Hanie Dew berkata...

tak pernah naik basikat tua. basikal muda je. tu pun dulu aku buat baling kat anjing yg kejar aku..huhu

nabilah_2908 berkata...

pernah bawa beca datuk keliling kampung...basikal beca tu pun basikal macam ni juga... :)

sampai je rumah datuk dok bising2...heeee.... dah arwah juga datuk saya tu....

Kasih Salina berkata...

best naik basikal ni kan..yer lah dulu2 mana ada design mcm2..dah lah palang kt tengah tu lurus jer, kalau berkain payah lah nak naik..

Afzainizam berkata...

basikal besar tu kat tempat aku basikal jaguar, buat angkat nenas masa tu family aku belum ada motor lagi.... so basikal ajerr kenderaan yang ada

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair door trim kereta

ctk berkata...

xsempat naek beskal ni...hehe

dhiera berkata...

@Zakia
basikal ni macam aset berharga kan dulu-dulu~

dhiera berkata...

@aReLaN
naik masa kecik2 ke?

dhiera berkata...

@Pondok Usang
dulu suka merempit naik basikal ni~

dhiera berkata...

@mama aini
kenangan yang sentiasa jadi ingatan mama~

dhiera berkata...

@BP Boy
terima kasih~

dhiera berkata...

@::Aja::
pandai ye abah aja jage~

dhiera berkata...

@nini
meang susah nak jumpa basikal ni sekarang~

dhiera berkata...

@Hana Soffelia
best ye hana.. arwah atuk datang jemput~

dhiera berkata...

@Hanie Dew
perghhh... terbaek la basikal di balingkan dekat anjing~

dhiera berkata...

@nabilah_2908
mesti rindu kan dekat arwah atuk~

dhiera berkata...

@Kasih Salina
memang susah nak naik basikal kalau pakai kain~ tapi basikal ni la paling best~

dhiera berkata...

@Afzainizam
gile kuat la buat angkat nenas. arwah atuk saya buat angkat getah je~

dhiera berkata...

@ctk
kalau ada jodoh, boleh la naik basikal ni nanti~ hehe