Isnin, 21 Februari 2011

tema majlis perkahwinan

Salam pembuka bicara..

Semalam ada seorang kawan minta saya cadangkan pada dia warna tema bagi majlis perkahwinan dia. Saya pastinya tak akan cadangkan warna tema yang saya impikan untuk majlis saya. Walaupun sebenarnya lama lagi. he.

Saya tak cadangkan warna gold sebab seorang sahabat saya, cik ili akan gunakan warna gold untuk majlis dia. Maklumat warna gold ini adalah maklumat yag saya tahu buat masa inilah. Tak tahulah kalau tiba-tiba bertukar!

sumber: google

sumber: google

Lagi satu warna yang saya tak cadangkan adalah krim sebab masa majlis perkahwinan seorang sahabat kami, dia menggunakan warna ini.

sumber: safyah ihsan's facebook

sumber: google

Oleh kerana, majlis pertunangan beliau menggunakan tema oren dan hijau.

sumber: ct hajar's facebook

sumber: ct hajar's facebook



Maka, saya cadangkan warna:
a) aqua blue + white
sumber: google

sumber: google

b) blue (light blue /torquise /aqua blue) + purple
sumber: google

sumber: google

c) blue + pink
sumber: google


Baru saya tersedar cadangan di atas kesemuanya bersumberkan biru. Dan tiba-tiba, saya mencadangkan kuning warna diraja. Dah kata raja seharikan?

sumber: google

sumber: google

xoxo

p/s: silalah klik-klik pada nuffnang dan heartbeat. saya tengah kumpul duit kahwin ni. terima kasih.

14 komen:

elydalyla berkata...

haha. dira sgt comel! kte tak tukar dah la. gold itu confirm! * i tau la i mcm keling!*
cdgkn pd cik aja utk amik ape saje kaler except gold n turqoise+white ye yang. :)

dhiera berkata...

haha..cik ili.opsss...*bukn keling tapi putar2.hekhek*
waahhh...turqouise + white pn ili amek jugk ke?tamak haloba btl..hehehe..
kte pn tak akan cadangkan kat aja warna yg kite nak~jahat kn??

FaRaLySsA berkata...

1. gold comey!!! (cdar blik pngntin sy nnti kaler gold gtu..hehe)
2. kuning pn ok...:)

dhiera berkata...

nampaknya faralyssa boleh geng dengan cik elydalyla lah~huhu..sama-sama nak pakai warna gold.

Dda Ly berkata...

huaaa tantek nye pink + blue...huhu

z.u.n.a.i.d.a berkata...

me suka aqua + white..comel2

pstt..dh klik ur tabung kawin!!

Contengan Picisan Jalanan berkata...

suka aqua+white..santek..^^

azryNaiN berkata...

lawalawa cmuanye..
tapi ain suke blue pink tue...
chanteq sgt..

dhiera berkata...

terima kasih la sume kerana bg cadangan~
z.u.n.a.i.d.a: terima kasih kerana klik2~

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

gold 2 nmpk cun seyh! siyes!

Miss Ran berkata...

ske whte jugak
chantek

A'IM berkata...

macam menarik jer..nantileh taja yer..hehe

ermm nak suggest sikit..better disable word verification untuk komen ni..

dhiera berkata...

a'im: owh..yeke?rasa yer mcm penah disable kn word verification 2 b4 ni~btw,thanx sbb gtau saya..kalau x, memang xperasaan masih ada.

dhiera berkata...

ctiey: penah jugak teringin nak buat tema gold. tapi sekarang dah xnak..he

miss ran: putih nampak suci kn?