Rabu, 22 Disember 2010

belajar naikkan traffic blog anda

Salam pembuka bicara..


Tadi buka blog magrib. Dia ada tinggalkan komen kat post saya yang ini.


Kalau ikutkan, dulu-dulu (eceh, macam dah lama sangat je) saya tulis blog suka-suka sebab bosan bila asyik study saja. Kalau boleh tak nak orang baca blog saya sebab saya malu. he. Geli betul. Tapi tiba-tiba nak try jugalah. hekhek.


Makanya, saya sajalah nak cuba kan. he.


Cara-caranya mudah je. (Copy and paste dari blog magrib):


Cara 1
Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

Cara 2
Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.
 1. My Big Family & Friends
2. ABCMILO
3. matdin
4. http://inblog2share.blogspot.com/
5. tengku nizam
6. mizz shizu
7. Myself V3 Me &
8. Blog Hanz
9. BeMie's WoRLd
10. Farah Shafiqah
11 . Qila Razak
12. CekLa
13. Miss Yaty
14. Magrib menjelma
15. .:miznogood:.

PERATURAN!!!

Peraturan 1
Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

Peraturan 2
Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

Peraturan 3
Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).


1. ABCMILO
2. matdin
3. http://inblog2share.blogspot.com/
4. tengku nizam
5. mizz shizu
6. Myself V3 Me &
7. Blog Hanz
8. BeMie's WoRLd
9. Farah Shafiqah
10 . Qila Razak
11. CekLa
12. Miss Yaty
13. Magrib Menjelma
14. .:miznogood:.
15. Blog anda

Peraturan 4
Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak... Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat... ingat lagi byk backlink kiter... lagi tinggi rating kiter kat google..

 
Saya baru mencuba dan korang kena cuba juga. hek

 
xoxo


***So urutannya jadi mcm nie...

1 komen:

paes berkata...

ehehe..mcm MLM la pulakk..ngee~~