Rabu, 20 April 2011

Rakam video dapat RM1k!

Salam pembuka bicara..

Semalam Perak bercuti, hari ini kena bekerja balik. aish.. Saya jadi seperti mempunyai tahap kemalasan melampau.

OK. Sebenarnya nak bercerita mengenai contest yang dianjurkan oleh seminute.com. Dah banyak kali nak tulis pasal entri ini tapi asyik lupa saja.


Seminute.com ada adakan satu contest "Rakaman video pendek sudikah awak mengahwini saya". Tapi pertandingan ini terhad kepada ahli seminute.com sahaja. Sebenarnya, saya ada minta Z masuk pertandingan ini. Tapi dia tak mahu sebab katanya malu lah. Sabar aje lah. Tiba-tiba jadi pemalu. ceh.

Sebenarnya pertandingan ini telah berlansung dari 14 februari hari itu dan akan tamat pada 14 jun nanti. Kalau kamu nak join, sempat lagi ini. Masih ada 2 bulan lagi untuk terima vote yang banyak-banyak. Oh ya, pemenang akan ditentukan dengan undian yang terbanyak!

Macam mana cara nya?

1. Mestilah ahli seminute.com
2. Rakam video "Sudikah awak mengahwini saya?" yang panjangnya selama 1 minit (maksimum) dan bersaiz maksimum 3MB.
3. Muatnaik video dalam seminute.com.
4. Hebahkan video ini untuk mendapat undian yang terbanyak.

Oh ya, kamu boleh buat banyak mana video yang pasti haruslah berlainan. Pemenang akan diumumkan pada 1 Julai dan akan menerima wang tunai sebanyak RM 1000. Banyak kan? Boleh tanggung baju untuk sanding nanti! he.

Kalau sebelum ini, kamu malu-malu nak luahkan perasaan kepada si dia, kamu boleh lah luahkan dalam video ini. Selamat mencuba dan berjaya dalam seminute.com.

*sumber: seminute.com

xoxo

0 komen: