Jumaat, 3 Mei 2013

Melaka: Pirate Park

Salam pembuka bicara...


Taman Rama-Rama | Zoo Melaka | Muzium Samudera | Menara Taming Sari | River Cruise


Destinasi 6: Pirate Park



Lepas je, habis menyusuri Sungai Melaka kami terus berjalan kaki ke tempat letak kereta untuk ke Pirate Park. Nasib Pirate Park ni buka sampai tengah malam sempat lah datang selepas berlama menanti River Cruise tu.



Bayaran untuk main game ni mahal jugak la ke standard. Saya tak tahu.



Baucer yang kami ada tu adalah untuk main 1 game sahaja. Boleh pilih lah mana-mana permainan yang kita nak main. Kami pilih Pirate Ship sebab saya macam tak pernah je naik. Hehe



Ini pula namanya Ferris Wheel atau nama lain Eye on Melaka. Kecik je.



Ini pula Mad Bull. Ganas sungguh beliau.



Rumah hantu pun ada dalam taman tema kecil ni.



Ini pula Bungee. Budak-budak je la boleh main permainan ni. Dia ada had berat yang ditetapkan. Tak silap sampai 45kg. Boleh lah nak loncat-loncat di atas tapak tu.



Ini sahaja lah permainan yang ada dalam taman ni. Lepas pusing-pusing, dating tepi sungai, kami pun balik. Nak shopping dekat uptown pula dan tidur. Tapi Melaka sesak dan parking susah nak cari. Besoknya pagi-pagi dapat cerita tak best.


xoxo

22 komen:

MAY berkata...

hari tu tak sempat gi pirate park..da tutup...huhu..kecewe incik somi..

アヌム berkata...

syoknye jln2 huhu

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Dhiera..
pirate park ni lebih kurang mcm funfair ke?
huuuu..jakun kejap..

ade perkara pa plk yg berlaku esoknya tu?
saspenya...>_<

Kakzakie berkata...

Kalau kakak suiruh naik go-round tu upah pun tak nak dah Dhiera. Dulu masa muda beranilah..

azizah :) berkata...

eee bestnya... berwarna warni..meriah!

fae jamal berkata...

wahhh! bestnya. hari tu tak sempat pergi sini pun masa pergi Melaka. rugi2!

SarahSyafiq berkata...

Kalau pergi pirate park tu sarah pun nk naik ferris wheel tu.tak pernh lg naik situ.

dhiera berkata...

@MAY
may ke sana jam berapa? dia bukak sampai kol 1 pagi xsilap kite~ siang bukak kol bape tah.

dhiera berkata...

@アヌム
orang tunggu hari kena dok umah sajo~

dhiera berkata...

@♥ Cmª shIemª ♥
tak cma.. dia x sebiji macam funfair. yang kite cerita dalam entri ni je yang ada~

dhiera berkata...

@Kakzakie
mahu kecut perut kalau naik lagi ye kak~

dhiera berkata...

@azizah :)
jijah.. lepas ni boleh la ajak suami ke sini~

dhiera berkata...

@fae jamal
nanti datang la bawak umairah sekali~

dhiera berkata...

@SarahSyafiq
boleh la plan ke sane plak sarah~

nini berkata...

macam best aje tempat ni...kena oergi ni...

dwaty berkata...

Family saya dtg minggu depan... ingat nak bawa ke melaka... so, entri dhiera akn jd panduan saya... hihihi

J.Syazwana berkata...

oh kite tak berani nak main benda2 gayat ni. hahaha. sebab tu tak suke pergi genting.

Myra Jay berkata...

MJ tak berani main mainan ni semua... huhuuu.. gayat :D

dhiera berkata...

@nini
nini, sila sila~

dhiera berkata...

@dwaty
semoga dapat lah membantu nak jalan2 nanti~

dhiera berkata...

@J.Syazwana
wana... pegi genting pun mahal. tak main rugi. kihkih

dhiera berkata...

@Myra Jay
MJ, kite mula2 ingat x gayat gak. rupanya, gayat la jugak~