Rabu, 1 Mei 2013

Melaka: Menara Taming Sari

Salam pembuka bicara dan selamat bercuti hari pekerja..


Taman Rama-Rama | Zoo Melaka | Muzium Samudera


Lepas berisitrehat dan mandi-manda, kami pun keluar balik mencari makan malam. Peniaga dekat dekat uptown kebanyakannya dah mula berniaga tapi kami tak singgah lagi pun. Kami terus ke bazar. Sebelah hotel kami ada bazar (saya tak ingat nama dia). Tapi kawasan restoran dekat bazar ni macam tak menyelerakan, macam kurang bersih sikit. Jadi, kami pun menapak ke Mahkota Parade. Menaiki kereta bukan pilihan bijak di kawasan bandar Melaka ye.


Biasanya, kalau kami cari makan dalam shopping complex memang tekak tu ke Kenny Roger's je la. Kali ni, saya kata nak makan KFC sebab dah lama tak makan KFC. Lepas makan terus lah kami ke Menara Taming Sari.


Destinasi 4: Menara Taming Sari



Masih lagi menggunakan baucer free dan kad perlancongan.



Maaf saya terlupa nak tangkap gambar harga tiket Taming Sari sebab excited dapat tiket. Tempat-tempat sebelum ni tak dapat tiket. Dalam tiket pun tulis RM 0. Jadi, tak tahu lah harga naik taming sari berapa.



Ramai jugak orang yang tunggu giliran masa ni. Pusingan kedua baru kami dapat naik.



Ini muka laki bini yang gembira tangkap gambar gelap dalam Taming Sari.



Kebanyakan gambar dari atas semuanya tak menjadi. Jadi, saya dapat share video sahaja lah. Yang banyak-banyak khemah biru tu adalah uptown. Yang ada lampu kelip-kelip tepi sungai tu adalah river cruise. Kejap lagi kami ke sana tanpa mengetahui kat mana terletak river cruise. Bila tengok video ni balik baru tahu, itu lah river cruise.




xoxo

6 komen:

HeNRieTTa JoSe berkata...

Xpernah naek lg.....bestnye semua freee....

tenku butang berkata...

wah.. bestnya jalan2 kat Melaka.. naik menara taminsari lagi.. huu.. berapa yea kos semua agak2nya.. hee.. minat lea plak nk jalan2 ke sana.. =)

J.Syazwana berkata...

seronoknyeeeee.
dah lama x jalan melaka. kalau datang pon sebab nak makan ikan bakar. hahaha

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Dhiera..
org kata klu ke melaka tak sah x lawat 2 tempat ni :-

A famosa dgn menara taming sari..

uuuuu... bestnye ;)

Cinta Misteri berkata...

harga sebenar naik taming sari tu klau tk silap RM5 je

Kancil 8349 berkata...

pernah tengok tapi ndak pernah lagi naik...ada rezeki akan ke sana lagi