Selasa, 8 Januari 2013

Samsung galaxy camera

Salam pembuka bicara...


Hari itu singgah Samsung center sebab hubby nak tengok Galaxy Note 2. Saya pula pergi tengok Samsung Galaxy Camera. Terus fall in love dengan gadget ni! Macam biasa tengok dulu about dekat setting. Then, test camera dia, video dia dan wow!!! Best ye kalau ada satu.




Selesa dipegang. Guna latest android la harus. Si jelly bean tu. Tak perlu DSLR. Untuk normal user macam saya ni yang tak mahir DSLR, Galaxy Camera memang recommended. 16 megapixel, tak blur bila snap jauh, setakat nak text kawan-kawan tu boleh la tapi nak whatapps macam unstable sikit dan paling boleh terus instagram on the spot (err...handphone sekarang pun boleh instag). Ala... yang penting best.


Harga hampir RM2k, kira RM1899 tak silap. Tak ingat exact price. Orang macam saya kena kumpul duit la kalau nak beli, belum cukup mampu untuk beli on the spot.


xoxo

12 komen:

HeNRieTTa JoSe berkata...

Mmg sgt handy...tpi RM la plak...yg rietta tgk kt cni..RM1750....tpi xtnya detail larr...sbb sj tgk....bkn nk bli pown....

dwaty berkata...

terdetik nak beli yang ni... tapi terpikat dengan note 2 plak... hehehe

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam dhiera..

huhuh... nk grab! nk grab! tp mahal benor... :(

ct zainal berkata...

berkenan jugak samsung glaxy cmera ni. tp kemudian2 la baru bleh pikir. sbb bulan 3 nak kawen, so duit kena jimat2 :D

Hanie Dew berkata...

hihihi..apa lagi sambar satu bila da cukup duit nnt. sama la.aku pun nk something kene kumpul duit. hihi..

pegi la singapore.best tgk budaya hidup dorg..

::NureeN:: berkata...

nureen pon pakai kecik jerr mcm ni.. sng nk bwk nk snap2 kan..
nureen pakai sonycybershot, ok jugak gambo2 dia.. :)

J.Syazwana berkata...

best kan?
hari tu usha jugak tapi mampu usha je lah. hahaha

aReLaN berkata...

hanya mampu tengok jela.hmmm

norsharmila berkata...

dhiera..nk, nk! :(

LYAfrina berkata...

ada gakmcm bminat dgn gadget ni.. tp regenyer.. huhu..byk lg hal lain y ptingkan

mizzura berkata...

erkk...tak mampu...hahhaa....kalo semata2 instag..pakai hp sekarang jer...huhu...
dhiera nye instag apa eh ...:-)

wan nurul hezrina abd halim berkata...

Pun xmampu.mcm syg wit.hehe tp kalumampu ptt belisgt mesra pengguna