Selasa, 29 Januari 2013

Rojak keropok ranggup

Salam pembuka bicara..


Agak lama rasanya tak update blog ni. Semuanya sebab malas dan malas. Lagipun, sekarang ni selalu balik kerja lewat. Dekat pukul 7 baru la nak balik. Semenjak dah tukar job scope ni, inilah nasib yang dihadapi. Nasib baik suami pun tukar job scope jugak.


Malam-malam ni macam best pula kalau dapat makan rojak ni.



Best nya tentang rojak ni, dia ada keropok ranggup tu. Setakat ni, tak pernah jumpa rojak macam ni dekat-dekat kawasan rumah dengan tempat kerja. Nak makan rojak ni kena lah cari dekat uniten, Bangi tu. Jauh mak aihh. Itu pun untung kalau dapat beli, selalu datang dah habis.


Erm... bila lah dapat makan rojak ni.


xoxo

26 komen:

CTK berkata...

xpernah jugk jumpe...keropok dr ape tu

aReLaN berkata...

waaaaaaaaaaaaaaaa....nak jugak

::Aja:: berkata...

boleh tak ckp aku craving for rojak uniten..full wif keropok2...uwaaa...amir xmau bawak...:(

Zimie berkata...

sedapnya dhiera T_T

tetiba terliur...

HeNRieTTa JoSe berkata...

xpernah jugak mam yang ini...

psss...rietta klu mam mentah xsedap..klu dah goreng sedap la...tgh cr...nk bg bonda kat kampung rasa...

::NureeN:: berkata...

dah la lapo nih.... huhuu

dhiera berkata...

@CTK
tak tahu nak cakap dia buat dari apa. dari kalau ada keropok ni sedap ye la~

dhiera berkata...

@aReLaN
sila beli berhampiran uniten ye. kihkih

dhiera berkata...

@::Aja::
paksa je aja~

dhiera berkata...

@Zimie
zimie dekat boleh pergi beli!

dhiera berkata...

@HeNRieTTa JoSe
ooo... rasa dia macam mana ye rieta?

Zimie berkata...

hohoh.uniten kan?exact location pls..

dhiera berkata...

@Zimie
zimie.. kalau dari petronas bangi tu ikut kiri je. then, ada roundabout amek pukul 12. kat situ ada banyak-banyak stall. kat situ la ada jual. dulu ada 2 stall yang jual. aritu kite tengok ada 1 je. kena datang cepat. nanti habis. dia bukak dari tengah hari sampai dia habis. biasa ye kol 6lebih dah ramai balik dh.

dhiera berkata...

@::NureeN::
alahai.. kesian ye nureen

Zimie berkata...

ok rasanya tau.sbb penah gak pegi byk2 stall tu.nmpk gayanya kena g tengahari la.kalo g ptg pas blk keje takut habis lak.huu.makaceh dhiera ;) igt sok nak try la gi..

dhiera berkata...

@Zimie
wah... sepantas kilat nampak gaya nya zimie nak beli. hopefully, rojak ni kena dengan selera zimie. kite sgt suka rojak ni! nyum nyum.. teringin plaks..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

kalau makan apapun berasaskan keropok yang rangup mmg selera meningkat..salam pagi rabu dhiera=)

iedaurora berkata...

teringinnye mane nak cari kat jb ni ^_^

dhiera berkata...

@wan nurul hezrina abd halim
betul tu kak wan. selamat hari khamis!

dhiera berkata...

@iedaurora
ieda kena pergi setiap kedai kot. then, baru jumpa yang macam gini. huhu

Zimie berkata...

dah pergi dhiera. tapi nape x sama mcm dalam gambar? haha stall lain kot. ni yg tokey dia mamak penang. tengok ada 2 stall. next time nak gi stall yg lagik satu tu..

Kancil 8349 berkata...

sedapnya

mama berkata...

terliur pulak mama tgk..ehem tak pernah lagi makan rojak camni.. ;)

LYAfrina berkata...

mmg x pernah jumpa lg rojak kepok ni

Myra Jay berkata...

1st time tengok rojak keropok ;D

.izzati liyana. berkata...

hye cik dhiera,

terima kasih sebab menantikan post dari saya. hehe :)

tak pernah jumpa pulak rojak ni. saya suka makan rojak buah je.