Selasa, 15 Januari 2013

Dhiera wedding rental

Salam pembuka bicara...


Saya ada buat khidmat sewaan barang-barang yang saya guna masa kahwin tempoh hari. Sebab banyak sangat barang kan dari disimpan sahaja baik disewa pada yang perlu. Masa kahwin haritu, hampir semuanya saya buat untuk simpanan sendiri dari baju, pelamin, hantaran dan lain-lain. Hampir semuanya sendirian berhad.


Untuk detail, bolehlah PM saya di facebook: Dhiera Wedding Rental. Bawah ni antara barang-barang saya buka untuk sewa.


1. Baju resepsi 
Warna baju adalah champagne kekuningan. Baju saya muat untuk orang bersaiz S. Baju suami saya muat untuk orang bersaiz L. Hiasan dibaju saya ada 3D flower, beaded lace dan manik-manik warna sedondon dengan warna baju dijahit pada leher baju, pinggang baju, hujung tangan baju, kain, veil dan shawl. Pada tangan baju ada butang kain tapi gambar bawah ni tak ada pula gambar butang tu.



2. Bakul hantaran
Saya ada 2 biji bakul ni. Sesuai untuk dijadikan hantaran atau hiasan. Warnanya adalah off white.



3. Balang kaca
Balang kaca ni saya ada 2 biji. Sesuai untuk guna sebagai barang letak hantaran atau hiasan.



4. Bantal hantaran.
Saya guna masa bertunang dan nikah tempoh hari. Ada 2 warna iaitu hijau cair dan pink. Bantal warna hijau cair ada 9 biji manakala pink ada 10 biji. Boleh disewa bersama kaki hantaran.



5. Bantal duduk nikah
Saya ada 2 biji yang guna masa nikah tempoh hari. Satu saya guna untuk duduk, satu lagi suami yang guna untuk duduk.



6. Bekas hantaran
Bekas hantaran ni dah dihias oleh keluarga suami. Guna masa hantaran waktu nikah dulu. Bekas ni berkaki. Warna off white. Hiasannya warna ungu. Saya ada 8 biji.



7. Cake stand
Cake stand ni 3 tingkat. Warnanya adalah putih. Kedudukan tingkat tu boleh diubah. Saya letak ikut susunan seprti tangga.



8. Easel
Saya ada 2 easel berwarna putih. Saya letak di pintu masuk khemah.



9. Foam flower
Ini adalah bunga besar yang selalu orang letak dekat pelamin tu. Materialnya adalah evafoam. Warnanya adalah putih dan kuantiti yang saya ada sebanyak 2 biji.



10. Kaki bunga pahar
Saya ada 2 biji kaki bunga pahar ni. Diperbuat dari tembaga dan sangat fragile. Warnanya adalah gold.



11. Payung kuning
Payung ini berwarna kuning cair. Saya ada 2 kaki payung kuning ni. Hiasan ada disekeliling payung.



12. Set kipas tangan dan bantal tangan
Saya ada 1 set kipas tangan dan bantal tangan berwarna putih. 1 set termasuk 2 bantal tangan dan 2 kipas tangan.



13. Half moon shawl off white
Saya guna masa majlis nikah tempoh hari. Warna off white dan bermanik. Pakai shawl ni memang tak membulatkan muka.



14. Veil baby pink
Saya sangat sukakan hiasan manik dan 3D flower dekat veil ni. Sangat cantik! Lace pada veil ni adalah lace yang sama pada baju saya.



Ada beberapa item atas ni saya ada buat review dekat blog kahwin saya tu [klik sini]. Sebarang pertanyaan, boleh emel saya atau PM saya di facebook.


xoxo

26 komen:

HeNRieTTa JoSe berkata...

Byknye brg....semua chantek...suka la foam flower tu....

Zura Zue berkata...

still in good condition...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam dhiera..cma dah like fb tu..semoga biz bertambah maju ye.. :)

Ema Blog berkata...

banyak juga barang kahwin beli sendiri yer

mama berkata...

assalam dhiera..ehem bagus cara ni..sekurang2nya barang2 tu tidak berbiar begitu sahaja kan..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

Jd masa kawen smua wt sndiri?cayalah.cntik2 belako

nabilah_2908 berkata...

suka tengok baju awak ada lace..suka..suka... :)

hanya mampu lihat je la..hehehe.. :)

LYAfrina berkata...

wah..banyaknyer.. semuanya buat sendiri ye.. bju kawin tu mmg cantik sgt.. ok latu. drp terbiar baik bg sewa

prog muten berkata...

rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.2/pc opk kesuburan
email;zoolee84@gmail.com
blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
TERMOMETER DIGITAL MURAH berharga rm20.00(harga luar mahal)
http://termometer-digital-suhu-badan-bbt.blogspot.com/
sms:puan nor 0122723104

Kancil 8349 berkata...

cantiknya

__✿HARISA✿__ berkata...

❤ Assalamualaikum, tuan owner , saya nk mintak izin tumpang promote sikit ya.
Wahai wanita, teringinkah kulit yang mulus dan gebu? Bersih dari jeragat dan kulti bercahaya? Jika ingin lawati lah blog saya! Sempena harga promosi masih berlangsung, cepat2 dapatkannya! Bagi kaum lelaki, anda pun boleh cuba dapatkan produk Vitamin C saya. Jngan segan2 ye. Segala pertanyaan akan dilayan dengan mesra :)http://qistinaharisa.blogspot.com/

MAY berkata...

Tu la.bl brg sndri syg x gunekan.sy x byk brg sndiri.just bju nikah dgn dulang je.dulang htrn je open utk sewa..tp hiasan da bkk sbb rmi penyewe kale lain2 theme

ctk berkata...

banyaknyer tema...cantik akak :D

ctk berkata...

lupa nk bgthu..ct dh tukar url blog..nti update kt bloglist ae...tq :D

dhiera berkata...

@HeNRieTTa JoSe
foam flower tu macam trend sekarang taw rieta

dhiera berkata...

@Zura Zue
yup!

dhiera berkata...

@♥ Cmª shIemª ♥
amin~ terima kasih sebab support!

dhiera berkata...

@Ema Blog
semua ye sendiri~

dhiera berkata...

@mama
betul tu mama. sayang kalau dia buruk ditelan waktu

dhiera berkata...

@wan nurul hezrina abd halim
yup. semuanya sendiri~

dhiera berkata...

@nabilah_2908
nabila lace tu boleh cari yang murah taw. tak semestinya yang cantik tu mahal~

dhiera berkata...

@LYAfrina
kan lya~

dhiera berkata...

@Kancil 8349
terima kasih

dhiera berkata...

@MAY
2 la may. ada jugak terfikir nak bukak tapi sayang la pulak~

dhiera berkata...

@ctk
nikah dgn resepsi lain2 ct~

.izzati liyana. berkata...

boleh dapat side income jugak eh mcm ni. hehe