Jumaat, 28 Disember 2012

Welcome my lenovo!

Salam pembuka bicara...


Saya sudah pun beli laptop baru. *padahal harddisk yang corrupt tapi tak nak beli harddisk* OK. Itu semua alasan untuk dapatkan laptop baru. Haha. Terima kasih suami!


Saya beli dekat kedai lenovo dalam Alam Sentral. Puas juga lah pusing-pusing cari. Sebenarnya, target nak beli Asus atau Lenovo sebab tahu 2 jenama ni memang bagus tapi tetap ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. Lepas tanya dekat kedai-kedai kat situ, ramai yang kata baik beli lenovo dari asus. Ada satu kedai ni siap beria tunjuk kenapa lenovo lagi bagus bla bla bla tapi saya tak beli dekat kedai tu pun.




Lagipun pelik sebab harga laptop Asus dekat kedai Asus sendiri lagi mahal nak bandingkan dengan kedai-kedai luar. Kira untuk model yang sama banyak harga yang lain-lain. Jadi, saya macam tak yakin je nak beli asus walaupun ada yang offer free upgrade RAM 4GB. Bila compare model untuk laptop lenovo mana-mana kedai pun sama je dengan harga dekat kedai lenovo. Maka, yakin sikit lah.




Alasan lain, service center untuk Asus ada satu je dekat Selangor /KL ni dekat Jalan Imbi sana. Memang tak rajin la nak pergi kalau apa-apa hal. Service center untuk Lenovo ada banyak dekat Bandar Utama, Rawang, Glenmarie, Jalan Imbi dan Petaling Jaya. Rawang dengan Glenmarie la paling dekat. Lagipun, nak format ke apa memang free. Hoho. Padahal boleh je format sendiri. Servis dekat kedai Lenovo ni bagus, dia terangkan setiap perkara dalam laptop. Bila laptop dah panas boleh on kipas yang boleh sejuk kan laptop dalam masa 2-3 minit je dan kita boleh control kelajuan laptop kita guna power management.




Ok. Tak payah nak puji melambung-lambung. Tapi saya dapat bagpack free jenama lenovo la kan. Lain-lain, barang-barang biasa dapat lah macam non woven bag, mouse, usb hub, mouse pad, cecair bersihkan laptop tu dengan kain lap, kipas laptop yang boleh lipat, plastik cover keypad dan wayar LAN.  Ada 10 barang free saya dapat. 9 barang ni disimpan dalam kotak atas ni.


Welcome to family my lenovo. Kawan dengan abang hp baik-baik ye, nanti kakak hp yang rosak harddisk dah sihat boleh main sama-sama ye.


xoxo

27 komen:

::Aja:: berkata...

hamboii..mentang2 laki belikan..ceitt...hilang dah laptop lama ko.say bye2 le tu,hehe

Dira berkata...

Sy pn target nk beli laptop lenovo next year.
Blh share x model pe n berapa price range?

Zakia berkata...

wah smart la laptop baru dhiera..ienovo bagus ek..lepas ni kalau kot2 nak beli laptop baru nak beli ienovo la

muis ismail berkata...

wah bestnya dpt banyak barang free
my hubby beli laptop utk sy ni just dp free bagpack je, nice sesangat:(

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam dhiera..
wah..dah ade gadget baru...
alhamdulillah..
jage elok2 tau.. hihi.. :)

Wenwink Kidu.Duki berkata...

hi dhiera... wah lenovo? laptop idaman tu...

wen penah keja kedai komputer dulu. dan bos cakap lenovo ni sangat baik... tahan lama. terbukti masa wen guna laptop lenovo kat office lama dulu.. laptop tu dah 5 tahun... tapi masih okay...

HeNRieTTa JoSe berkata...

Lappy bru.....yeah....

Psss...sama la rietta, rietta xsuka laut...tp alang alang dah smpai kan....pergi juga tgk coral.....

namaku semah. berkata...

wuihh bape ribu beli tu? best best!

dhiera berkata...

@Dira
eh, sama lah nama kita. beli lenovo! hehe
model: G480 ada graphic card.
bajet dalam RM1500.

dhiera berkata...

@Zakia
masa survey2 ramai kata lenovo bagus.

dhiera berkata...

@muis ismail
lorh,..yke. tak pe, takpe. yg penting, laptop well function.

dhiera berkata...

@Wenwink Kidu.Duki
yke wen? salah sorang telah membuktikannya!

dhiera berkata...

@HeNRieTTa JoSe
yela ritea.. dah alang2 sampai baik singgah pulau sekali kan~

mama aini berkata...

wah bestnya dapat l/top baru..pasni mesti rajin update entry ek.. ;)

Kakzakie berkata...

Akhirnya dapat juga idaman kalbu dhirea ye.. senang dah tak perlu nak pinjam-pinjam dah..

Cik Mun berkata...

lappy baru..seronoknye..

dwaty berkata...

saya tunggu org bagi saya samsung nOte II.. hehehe

CintaZulaikha berkata...

lenovo ok ek??

LYAfrina berkata...

abg lya pon pkai brand ni..mmg ok... bestnnyer dpt laptop baru

J.Syazwana berkata...

best gile laki belanje. jeles !
huhuhu

tapi kite tetap dengan DELL.
sebab dah pakai 4 tahun tetap tahan lagi. huhu

wan nurul hezrina berkata...

patah tumbuh hilang berganti=)

Cikgu Ma berkata...

boleh bw laju2 la pasni ^_^

ctk berkata...

untung cik suami belikan..nk lptop bru gk..hohoho

MAY berkata...

lps tu toshiba sy ilang masa umh kne pch..da mls da bli laptop..sbb masa bljar pun x peluang nk bli.bl da bli,x smp 3 bln kne rembat..

Myra Jay berkata...

Bestnyer dapat lappy baru..

Lenovo ni pun best, 2 member dok guna, tengok memang best ;D

Kasih Salina berkata...

dah ada teman baru mesti lebih semangat nak buat n3 ni..

ct kektus berkata...

haha. alasan baik punya nak dapat lappy baru ye kak ? :D