Isnin, 17 Disember 2012

Bijak pandai, tolong!

Salam pembuka bicara...


Minggu lepas tak dapat nak update sebab laptop kesayangan hamba masuk wad. Hard disk dia corrupted. sobsob. Sadis! Dah la banyak gambar letak dekat dekstop. Konon-konon kalau rajin nanti update la. Saya kan suka update letak gambar. Puihh.. Owh, paling sadis gambar honeymoon pun ada dekat dekstop dan tak ada back up! Owh, sadis sekali.


Hari ni menumpang update blog guna laptop hubby. Tiba-tiba tak tahu nak update pasal apa sebab blank tak ada satu pun gambar. Muka stress tak dapat berfikir dah! Ingatkan format laptop nanti ok tapi nan hado. File dekat dekstop tak dapat trace. Kalau ada pun, gambarnya semua corrupt. Ada sesiapa bijak pandai yang tahu nak betul kan gambar-gambar yang corrupt tu?


Hari ni, mintak adik hantarkan laptop dekat technician UiTM. Tak tahu la dapat diselamatkan ke tak? Semalam cakap dengan hubby, nak pinjam laptop. Dia tak bagi sebab laptop dia, laptop company. Hari ni cakap lagi nak pinjam. Mula-mula tak bagi tapi lepas cakap "Kalau macam tu, belikan lah laptop baru. Laptop sekarang bukan mahal pun." Terus dapat. Siap di'on' kan lagi laptop nye. Hehe. Nasib tak mintak Iphone 5.


Ok. Stress sampai sakit gigi sebab hard disk! Hubby dengan adik kata tukar hard disk je la. Tapi satu hal pula nak transfer barang. Lagi-lagi, drama korea yang berlambak dalam laptop tu.


Ok lah. bai! Happy working everyone!


xoxo

9 komen:

the malay male berkata...

beli baru je.... Citer Korea tu boleh upload semula

Myra Jay berkata...

Hheeee, Ibu menagnadung tak leh stress2 k, kena cool dan relax... :)

Kakzakie berkata...

Satu yg selalu terjadi bila rosak sayang pada yg dah kita install/download. Beli baru suka tapi yg lama sayang kan..

Wenwink Kidu.Duki berkata...

kecian dhiera...

J.Syazwana berkata...

wohoooo memang tekanan gila kalau laptop rosak kan.
takde idea lah dear sebab kite memang ko bab2 it ni. hehe

nabilah_2908 berkata...

hehehe...minta lappy baru terus dia bagi pinjam eh.. ;)

moga gambar2 tu boleh dikembalikan semula.. :)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam dhiera.. huhuh.. lappy rosak mmg sadis..nk2 pulak ade segala bagai reta benda yg best kt dalam tu.. huhuh..

cma xpndai bab2 recover ni..kene tnye pd yg pakar :)

Kasih Salina berkata...

memang file penting tak blh save kat desktop..kalo hard disk rosak kena tukar hard disk jer..lepas tu mintak kedai tu transfer sekali fail dlm hard disk lama..kalo bernasib baik memang dapat diselamatkan fail tu..

mama aini berkata...

ehem mama punya tak bermasalah..tapi tuannya pulak yg lemau..hu2x..