Jumaat, 13 Februari 2015

Review: Ancasa All Suites Resort & Spa, Port Dickson

Salam pembuka bicara..


Another sweet escape ke Port Dickson sekali lagi. Kali ni bermalam di Ancasa All Suites Resort & Spa, Port Dickson.


Bayaran hotel ditaja sepenuhnya termasuk makan dan minum. Menarik bukan?


Untuk yang datang berkeluarga sangat sesuai lah menetap di resort ni. Kenapa? Sebagai contoh bilik yang saya duduk ini ada:-

  • Dapur - bukan open kitchen ye. Siap ada fridge dan kettle. Tapi dapur masak mahupun microwave tak adalah. 

  • 2 bilik - 1 bilik sudah ada toilet/ shower di dalam
  • 1 tandas/ shower untuk kegunaan bilik satu lagi

  • Meja makan - muat untuk 6 orang

  • Ruang tamu - yang sangat besar. Boleh tidur bentang toto beramai-ramai

  • Cermin besar - khas untuk akak-akak, adik-adik yang pantang nampak cermin, jangan gaduh-gaduh ada 3-4 cermin besar dalam bilik ni


Sweet escape kali ni tak banyak pun berjalan sangat. Banyak mengisi masa dengan beristirehat sahaja. Nak pergi makan-makan pun semua dah disediakan di hotel.




Nak ke Pantai Kemang hanya dengan turun bilik dan terus ke pantai. Dah boleh jalan-jalan ke tepi pantai. Dekat sangat dengan pantai dan swimming pool dekat resort pun full house dah dengan budak-budak mandi manda.



xoxo
dhiera

4 komen:

tiga lalat berkata...

Salam. Hee seronok jalan jalan tdo hotel.

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

sblm ni byk kali ulg pd sbb adik skolah kat sek tntera situ.. tp sekali pun tak pnh mandi area situ..huhuuh

eima berkata...

selalu nampak tp akmi tak penah pun pilih utk dok sini hehehe sbb selalu nampak penuh sokmo

Khai♥Rin : anies berkata...

bla yg sy menginap tu dia punyaruang tamu mmg luas... kalau main bola sepak pun muat hahahaah yg penting mknn nyer mmg sedap