Rabu, 1 Januari 2014

Paste Tom Yam

Salam pembuka bicara..


Salam tahun baru semua!


Azam baru dah ada ke?


Nak tanya selalu kalau korang masak tomyam guna paste ke kiub ye?
Saya selalu masak campur dua bahan bawah ni.




Baru-baru ni ada orang bagi tom yam paste ni sebab dia baru balik dari Thailand. Siapa pernah cuba? Sedap tak?




Ke korang ada resepi best lagi nak masak tom yam? Cer share dengan saya.


xoxo

15 komen:

nabilah_2908 berkata...

Hye Dhiera..!! :)
Selamat Tahun Baru.. :)

sy biasa guna kiub je..yg paste dalam botol tak pernah cuba..

LYAfrina berkata...

biasa gna paste..tp kdg2 tu mmg buat perencah tomyam sndiri ..lg sedap.. cuba dhiera google.. mmg terbaiklah buat sndri..

selamat tahun baru dhiera ;-)

puan.mila berkata...

dhiera paste tomyam thailand tu sedapp!!mila bru lps wat steamboat pkai paste tu aritu..perghh sedp sgt..tp pkai y dlm packing plstik, spupu hubby beli kt thailand jgk.

Kakzakie berkata...

Kakak biasa paste yg dlm botol gambar crown dari Thailand punya. Kalau kedai runcit biasa jual...

Khai♥Rin : anies berkata...

selalu nmpk kt dapur resto dkt dgn opis sy ni paste tom yam ni

eima berkata...

ari tu waktu pi hatayi byk jual tp tak beli pun ...

dhiera berkata...

@nabilah_2908
guna kiub sahaja je ke nabilah? ok ye rasa dia?

dhiera berkata...

@LYAfrina
lya buat perencah tomyam sendiri? ok. nanti i google~ tq

dhiera berkata...

@puan.mila
mila, serius? kite blom try lagi ni!

dhiera berkata...

@Kakzakie
botol gambar crown ye kak. ok. nanti saya usha itu plak~

dhiera berkata...

@Khai♥Rin : anies
makna ye restoran pun banyak pki ni jugak la ye?

dhiera berkata...

@eima
awat x beli? ramai bg good review ni~

Iza Fiza berkata...

Kita biasa guna paste dalam paket tu. Tapi kita akan tmbah lg la bahan lain macam lengkuas,cili boh nak bagi kaw skit.hee.

Ms.market by naris berkata...

Minta izin tuan blog :),,
Saya ada jual paste tom yum thai btol kaca tu dan juga produk2 thai yg lain ,,
Kalau sesiapa berminat boleh hubungi saya malalui blog dan fb/page SABUN KRIM THAI ,,
TERIMA KASIH

YAYA AYOB berkata...

paste tomyum dlm botol tu sedap jgk kalo tambah dlm bihun goreng & ns goreng..secukup rasa jer hokeyy..