Khamis, 23 Oktober 2014

Rugi tak mandi garam

Salam pembuka bicara..




Meh nak share sikit Garam Mandian Assyifa. Saya amalkan mandi garam ni selepas mandi. Ada satu lagi jenis yang saya pakai Garam Mandian dari LifeRich.




Kedua-duanya sangat harum.


Guna waktu bila? 
Guna masa lepas mandi sebagai bilasan terakhir.


Mesti korang tak faham kan kenapa kena mandi garam ni?
Ok macam ni. Saya copy paste dari blog ini
Getaran tenaga dalam tubuh manusia banyak persamaan dalam frekuensi bunyi garam. 
Garam juga adalah rahsia kristal yang mempunyai cahaya yang bersinar-sinar. Batu-batu kristal perlu dicuci dengan garam agar ia bercahaya semula. Andaikata ini tidak dibuat maka kristal akan menjadi pudar dan malap.
Begitu juga tubuh badan kita jika amalan mandi air garam dijadikan sebagai satu keperluan harian maka kita akan merasai kesegaran dalam merangsang semula mana-mana bahagian organ dalam badan yang telah kehilangan tenaga dan getarannya. 

Jadi, bagaimana Garam Mandian Assyifa' membantu kita?
Kali ini saya copy paste pula dari facebook garam mandian ini sendiri. [sini]

  1. Membantu meningkatkan aura dan menaikan seri wajah, menampung masalah kebocoran aura. Keseimbangan aura amat penting untuk menentukan kejayaan. 
  2. Membantu memberi tenaga dan menenangkan jiwa serta tidak mudah marah dalam menangani sesuatu kes.
  3. Membantu melindungi dari unsur-unsur negatif
  4. Mudah didampingi rakan-rakan
  5. Membantu menggelak dari kemurungan
  6. Membantu mempercepatkan jodoh
  7. Mudahnya menjemput rezeki


Ha.. ada tak yang dah guna mandian garam? Kalau ada, meh la share sikit yang mana korang pakai.


xoxo
dhiera_zainudin

5 komen:

nur as berkata...

tak pernah cuba lagi, huhu

da yana berkata...

tak melekit k? sebab bilasan terakhir...ker kene bilas lagi..nak cuba la, masa belajar dlu jer ad dgr tp tak buat...

Dhiera nadhirah berkata...

@nur as
boleh la cuba lepas ni. hihi

Dhiera nadhirah berkata...

@da yana
tak melekit dear. sebab dia bukan concentrated sangat. dan garam ni tak sama dengan garam yang kita buat masak tu. hii

hakimismyname berkata...

yes! mmg segar teruk.. sangat setuju..