Jumaat, 24 November 2017

Watches: Which watch suits you best?

Salam pembuka bicara


Tudia, tajuk nak omputih.


Dalam banyak-banyak jam tangan, jam tangan mana yang sesuai untuk anda.


Orang kata perempuan dengan fesyen memang tak boleh dipisahkan. Fesyen ni pulak berkaitrapat dengan penampilan diri seseorang. Pada saya, jam yang dipakai pun memain peranan dalam melengkapkan penampilan seseorang itu.




Kalau kita tengok dalam pasaran kita, ada banyak jenis jam yang berlainan jenama, design, model, warna dan spesifikasi-spesifikasi yang pelbagai untuk kaum hawa ni. Tapi tahukah kita memilih jam yang tepat dengan bentuk dan saiz pergelangan tangan kita. Jom kita tengok kejap tips bawah ni:-



  • Pergelangan tangan kecil

Pemilik pergelangan tangan jenis ni biasanya orangnya kurus dan kecil. Orang yang ada tangan kecil ni sangat cantik kalau pakai jam tangan yang kecil dengan tali yang kecil. 

  • Pergelangan tangan besar

Pemilik tangan yang berdiameter pergelangan tangan yang besar biasanya orang yang bertubuh gemuk. Orang jenis ini perlu elakkan dari memakai jam tangan yang kecil yang bertali halus atau kecil sebab jam tangan kecil bakal tidak kelihatan dalam penampilan anda. Pilih jam tangan bertali sedang atau lebar, tali yang tidak halus. Jam tangan tersebut pasti bersaiz agak sedang hingga besar.

  • Pergelangan tangan lebar

Kebiasaannya pemilik tangan jenis ini seorang yang berangka sederhana besar, tak terlalu berlemak dan tak terlalu berdaging tebal. Kalau kita pegang badan dia, kita akan rasa sedap-sedap je. Gitu sekali perumpaan. Untuk orang jenis macam ni sangat beruntung sebab dia bebas memilih bentuk jam tangan yang dia suka. Boleh jadi besar ataupun kecil. Tapi orang jenis ni lebih cantik pakai jam tangan jenis stainless steel berbanding jam tangan jenis bertali kulit atau kanvas.

Alaaaa... tak da masa nak pergi kedai pilih-pilih jam tangan ni. Nanti rambang mata lagi tak tahu nak amek yang mana satu.


Jangan risau, sekarang kita ada penyelesaiannya. Semuanya di hujung jari. Beli je online dekat ZALORA [klik sini]. Dekat website ZALORA berlambak gila pilihan jam yang sesuai untuk korang. Harga pun kategori mampu milik sesuai dengan spesifikasi dia. Tak percaya? Terjah website ZALORA sekarang!! Paling best adalah DISKAUN dia uolss dan servis bawah ni.




Seronok kan?


Apa lagi! Jom shopping dekat ZALORAhttps://www.zalora.com.my/women-watches/


xoxo
dhiera



Labels: Watches; Women Watches; Men Watches; Zalora Malaysia, Zalora, Shopping Online, Shopping Zalora, Jam Murah, Fossil, Michael Kors, Cara Pilih Jam, Cara Shopping Online

6 komen:

dear anies berkata...

dari dulu lg, sy x berapa gemar jam2 saiz bsr ni. suka yg kecik2 ni sbb rs mcm pakai gelang ;-)

Dhiera nadhirah berkata...

@dear anies
saya pun gemar pakai yang kecik tp ada la 1 jam yg saiz sederhana besar tu

Raydah berkata...

hi jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

E'in berkata...

e'in banyak koleksi baby-g :)

Dhiera nadhirah berkata...

@Raydah
Terima kasih jemput join GA. tak sempat nak joinn. huarghhh

last date semalam

menarik la idea comeback GA

Dhiera nadhirah berkata...

@E'in
wahh..baby g mmg smart kan! ala-ala sporty gitu